owiecs Napisano 23 Października Udostępnij Napisano 23 Października Cześć, potrzebuję pomocy z jeszcze jednym tematem w moim Kellysie Reyon. Chciałem zmienić łożyska w kole i bębenku, ale za diabły nie wiem jak ten bębenek odkręcić… wg specyfikacji z neta w kellysie reyon 30 z 2018 roku montowali novotec. Wybiłem ośkę z lewym łożyskiem koła i nie wiem co dalej. Wewnątrz są wycięcia na które pasuje klucz inbus 14, ale nie jest to pełnoprawna śruba i boję się że jak dołożę pełnej siły to coś strzeli; przy lekkim/ średnim nacisku nie puszcza to to wcale… ktoś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 23 Października Udostępnij Napisano 23 Października (edytowane) No tak się właśnie odkręca bębenki Shimano. Trzyma to śruba na imbus 14, tu jest pewnie podobnie skoro taki tam klucz tam włazi. To zwykle jest mocno dociągnięte, gwint normalny prawy czyli odkręcamy w lewo, chyba że Novatec zrobił na wspak. Edytowane 23 Października przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiecs Napisano 23 Października Autor Udostępnij Napisano 23 Października Życie jest jak pudełko czekoladek Przyłożyłem siłę, strzeliło w łokciu, inbus się obrobił. Co się okazało? Że trzeba było wyprasować łożysko, a pod nim nakrętka i kulki. Ehh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 13 Listopada Udostępnij Napisano 13 Listopada (edytowane) To wygląda podobnie (jeżeli nie tak samo) jak w moim Accencie Point przy piastach Accent Race. Ja wykręcałem łożysko razem z bieżnią. Mogę rozkręcić bębenek ale za diabła nie mogę go odkręcić. Kupiłem piastę Novatec D792SB ale sprawa z bębenkiem się nie poprawiła. Chyba mam pecha do nich tzn do bębenków. Edytowane 13 Listopada przez bastard83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi