bratapita Napisano 23 Października Udostępnij Napisano 23 Października Witajcie. Poszukuję i nie mogę znaleźć żadnej dostępnej korby z dwoma blatami z osłoną. Najlepiej Hollowtech albo ostatecznie może być kwadrat. Wymagania: dwa blaty, większy około 36 a mniejszy około 26, osłona. Używane z kasetą 8 albo 9 na którą mogę przejść bez zmiany tylnej przerzutki. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 23 Października Udostępnij Napisano 23 Października Jeśli obejdzie się bez osłony to FC-MT210. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 23 Października Udostępnij Napisano 23 Października Shimano miało dużo korb w wersji z osłoną. Nawet wspomniana FC-MT210 była w takim wydaniu. Odkąd wprowadzili Cues te korby zniknęły z oferty. Zerknij na ich stronę. Przykładowo: https://www.bike24.com/p2824482.html https://www.bike24.com/p2824480.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratapita Napisano 23 Października Autor Udostępnij Napisano 23 Października Osłona musi być- często jeżdżę w spodniach materiałowych i jeansach do pracy. Zamówiłem taką FC-MT210-2 ale przyszła bez osłony i ponoć nigdzie nie mają już z osłonami Cues - współpracuje ze "zwykłymi" kasetami i łańcuchami jak np. KMC x9 czy HG-50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus65 Napisano 26 Października Udostępnij Napisano 26 Października Oczywiście że współpracuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratapita Napisano 6 Listopada Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada Jestem ogromnie zaskoczony, że w dzisiejszych czasach przy tak wielkiej konkurencji i niemal nieograniczonej podaży części rowerowych wszelakiej maści nie ma korby dwu rzędowej z osłoną. Szok. Postanowiłem zakupić korbę Deore 36/26 i spodnie będę w skarpetę wpychał albo rzep na prawą nogawkę zakładał. Może uda się drukiem 3D zrobić jakąś osłonę pasującą. Cues- nie pasuje mi ilość zębów na dużej zębatce. Temat uznaję za zakończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi