Mincer Napisano 22 Października Udostępnij Napisano 22 Października Cześć! Szukam przedniej lampki rowerowej do 200 zł, która spełnia następujące wymagania: Czas świecenia około 6 godzin przy mocy 400 lm w trybie światła ciągłego (obecnie mam lampkę, która oferuje tę moc, ale tylko przez 2 godziny). Łączność z licznikiem przez ANT+. Funkcja odcięcia światła (nie jest konieczna, ale mile widziana, aby nie oślepiać innych użytkowników drogi). Czy istnieje taki model, który spełni te wymagania? Jestem otwarty na propozycje różnych modeli. Znalazłem lampkę KINGKONG X7 Pro, która co prawda nie posiada łączności ANT+, ale oferuje przyzwoity czas pracy na baterii, co w pełni by mnie zadowoliło. Dodatkowo, ma funkcję odcięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 22 Października Udostępnij Napisano 22 Października Jaką funkcje pełni łączność z licznikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 22 Października Udostępnij Napisano 22 Października To ty nie wiesz - teraz wszystko musi się łączyć ze wszystkim! Bo nowocześnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mincer Napisano 22 Października Autor Udostępnij Napisano 22 Października (edytowane) @Rafał87automatycznego włączenia i wyłączenia podczas zatrzymania się, możliwości przełączania trybów oświetlenia podczas jazdy. Chciałbym ją mieć na uchwycie pod licznikiem, zamontowaną, a wtedy przełączenie trybów byłoby niemożliwe. Widzę, że wyszedł nowy Magicshine Evo 1100, który po przeliczeniu wychodzi jakieś 260 zł. Jeśli pojawi się w Polsce w tej cenie, byłbym skłonny go kupić. https://magicshine.com /pro/evo -11-pod-Do-B-światło Edytowane 22 Października przez Mincer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 22 Października Udostępnij Napisano 22 Października (edytowane) Lumintop B01 w trybie High (450lm) z ogniwem 5000mAh poświeci ok 5 godzin. Ja tam nie mam żadnego problemu żeby zmieniać tryby pod uchwytem na licznik. Odcięcie oczywiście posiada. Tu masz za ok 100 zł. https://www.banggood.com/pl/Lumintop-B01-900LM-216m-USB-Rechargeable-Bike-Light-Anti-Glare-Bicycle-Headlight-21700-Flashlight-Outdoor-Torch-Light-p-1983074.html resztę możesz przeznaczyć na dobre 5000mAh ogniwo 21700 i uchwyt. To że ten Magicshine świeci z taką mocą na ogniwie 1800mAh przez czas jaki podaje producent jakoś nie chce mi się wierzyć. Edytowane 22 Października przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mincer Napisano 22 Października Autor Udostępnij Napisano 22 Października (edytowane) @keltuwielkie dzięki, na pewno rozważę tę opcję. Czy tryby w tym modelu są na stałe zaprogramowane, czy można je jakoś zmieniać? Jakie masz uchwyty do tego modelu? Czy ogniwo, które jest dołączone, daje rade? Podczas oglądania recenzji Magicshine Evo 1700 wspomniane było, że czas działania jest krótszy niż podaje producent więc w tym przypadku pewnie też tak jest aczkolwiek w aplikacji można dostosować konkretną moc świecenia, co pozwala na zmniejszenie lumenów i wydłużenie czasu pracy. Poszukam jeszcze używanego Magicshine Evo 1700 i może uda mi się go znaleźć za 200 zł. Jeszcze za około 200 zł idzie dorwać nowego "Magicshine Evo 1700" raczej jest to podróbka ale ciekawe czy jest coś warta https://allegro.pl/oferta/lampka-przednia-magicshine-evo-1700-black-1700-lu-16604587619 Bo nie powiem cena tego "Magicshine Evo 1700" jest kusząca a nigdzie nie ma napisane że jest to podróbka więc nie jestem pewien. Edytowane 22 Października przez Mincer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 22 Października Udostępnij Napisano 22 Października (edytowane) Chyba są zaprogramowane na stałe, ogniwa nie ma w zestawie (przynajmniej z zalinkowanego Bangood) ogniwo polecam z Alledrogo jakiejś sprawdzonej firmy (Samsung, LG itd) wystarczy wyszukać 21700 5000mAh. np. https://allegro.pl/oferta/akumulator-lg-21700-m50t-5000mah-nowe-2023-15313945838 lub https://allegro.pl/oferta/ogniwo-akumulator-samsung-5000mah-inr21700-50e-1szt-15225836242 Uchwyt którego używam to https://allegro.pl/oferta/uchwyt-latarki-lumintop-b01-kask-mocowanie-gopro-16572231377 + standardowy adapter gopro (ja mam konkretnie igpsport S81) ale na Ali za kilka zł. można coś takiego kupić, np. https://pl.aliexpress.com/item/1005006239617419.html (kolor D) ps. Sprawdź koszt wysyłki tego zalinkowanego Magicshine. Edytowane 22 Października przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 22 Października Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października Niektóre lampki mają dodatkowo przycisk do zdalnego sterowania - czasem podłączony kablem, a czasem bluetooth. Mam jedną lampkę z odcięciem (norma StVZO) - Lezyne Power Pro 115+ z dodatkowym włącznikiem na kablu, ale wstyd się przyznać, bo ani razu jej na zewnątrz nie testowałem, a mam ją od 8 miesięcy Sam jestem ciekaw jak wypada w porównaniu do innych moich lampek bez odcięcia (bliźniacze Romet JY-7067 i Vellberg Grix, oraz Lezyne Macro Drive 1300XXL)... Dla mnie priorytetem były długie czasy świecenia 5 -7 g., i aluminiowe obudowy, oraz gumowe uchwyty - nie ufam plastikowym zatrzaskom i paskom. Niestety Lezyne przekraczają budżet o połowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 23 Października Udostępnij Napisano 23 Października Jeżeli zależy komuś na czasie świecenia to Evo1100 bym sobie darował. To ma być wersja na szosę bez długich świateł. Przy zmniejszeniu rozmiarów mocno ucierpia pojemność ogniwa względem Evo1700 4000mAh =>1800 mAh. Także czasy świecenia podawane w opisie są kompletnie nierealne. Jeżeli chodzi o sam rozkład światła i wygodę obsługi to ciężko znaleźć coś lepszego za około 200 zł od Konga X6. W sumie jest jeszcze RHL3000. Bardzo duża bateria, niezły rozkład świat)a ( szczególnie szerokość wiązki). Z drugiej strony nie ma pilota i to spora krowa. https://a.aliexpress.com/_EJ5gJ9J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLANETA Napisano 23 Października Udostępnij Napisano 23 Października Też mam ten dylemat którą kupić do 200 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 23 Października Udostępnij Napisano 23 Października Kup taką którą poleca kolega powyżej. Nie znam nikogo kto miałby większą wiedzę na temat lampek rowerowych w Polsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mincer Napisano 26 Października Autor Udostępnij Napisano 26 Października (edytowane) @KrissDeValnor @Nemrod82 – mieliście lub może ktoś miał styczność z lampką Magicshine CBL1600? Z tego, co widziałem, to praktycznie ten sam model co EVO 1700. Zastanawiam się jednak, czy to oficjalna wersja na rynek chiński, czy podróbka, bo słyszałem różne wersje. Porównania na YouTube wyglądają bardzo obiecująco – CBL1600 działa z oficjalną aplikacją, ma te same funkcje co EVO 1700, a różni się jedynie soczewką która ma mocą 1600 lm. Co ciekawe, można ją kupić już za 160 zł, podczas gdy EVO 1700 kosztuje ponad 300 zł. Nawet bateria jest taka sama. Edytowane 26 Października przez Mincer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 26 Października Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października Może @diodek, wróć @Dziubek coś wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 27 Października Udostępnij Napisano 27 Października (edytowane) To te same lampki tylko CBL1600 wyszła na rynku wschodnim. Co ciekawe pojawiła się tam szybciej niż Evo 1700 w EU.Te samo body, soczewka, bateria,pilot i aplikacja. Śmiało można kupować. Ostatnio wyszła też bardzo podobna do nich lampka Offbondage HY1680: Po lewej Evo 1700 po prawej HY1680. Mi na ali udało się ją kupić w jakiejś promce za 182 zł. Edytowane 27 Października przez Nemrod82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano Niedziela o 08:35 Mod Team Udostępnij Napisano Niedziela o 08:35 @Nemrod82 Nie, żebym prowadził spis powszechny, ale wiesz mniej więcej ile masz lampek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano Niedziela o 08:39 Udostępnij Napisano Niedziela o 08:39 @KrissDeValnor - też mam pytanie. Ile masz włosów na głowie ? Liczyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano Niedziela o 08:54 Mod Team Udostępnij Napisano Niedziela o 08:54 Nie mam co Takie dwie lampki dają pewnie lepiej od niejednego samochodu - swoją drogą mógłby ktoś wrzucić bezpośrednie porównanie (chyba już ktoś coś podobnego wrzucał, ale nie pamiętam gdzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mincer Napisano Niedziela o 11:47 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 11:47 @Nemrod82 a jak wygląda realny czas pracy na baterii przy około 400–500 lm? Czy w aplikacji, ustawiając moc światła, widoczna jest liczba lumenów, czy tylko procentowa wartość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano Niedziela o 15:05 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:05 Procentowa wartość. Przy 400 lumenach i baterii 4000 mah można liczyć na 4h 20 min -4,5 h świecenia. Hmm...lampek trochę mam. Jak mi coś pasi to zostawiam sobie jak mniej to sprzedaje dalej ale kilkadziesiąt sztuk się przewinęło. 6 godzin temu, KrissDeValnor napisał: Nie mam co Takie dwie lampki dają pewnie lepiej od niejednego samochodu - swoją drogą mógłby ktoś wrzucić bezpośrednie porównanie (chyba już ktoś coś podobnego wrzucał, ale nie pamiętam gdzie). Napisz jakich lampek chciałbyś porównanie to mogę wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano Niedziela o 16:30 Mod Team Udostępnij Napisano Niedziela o 16:30 Na przykład tych ze zdjęcia - one vs. światła samochodu (mogą być i inne lampki - wedle uznania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Niestety świateł samochodu nie będzie... Evo1700: Offbondage: Kong: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 godzin temu Mod Team Udostępnij Napisano 8 godzin temu Ale lipa ta Evo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowane) Ogólnie Evo świeci w pewnej odległości przed kołem. Sam promień ma kształt rozszerzającego się stożka. Ilość światła w pierwszym polu jest mała po bokach także jazda w ostrych zakrętach jest średnio przyjemna. Jak dla mnie lampka najlepsza na szosę bo może tego na zdjęciach nie widać ale zasięg ma nieco większy od Konga i zdecydowanie większy niż Offbondage. Szkoda, że RHL3000 akurat miałem rozładowanego i się nie załapał. Edytowane 8 godzin temu przez Nemrod82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 godzin temu Mod Team Udostępnij Napisano 8 godzin temu Tylko na szosie nie potrzeba dużego zasięgu, chyba że na zjeździe w Alpach przy 100 km/h, ale w nocy to by było samobójstwo... Na zdjęciach to Kong świeci bliżej niż Offbondage. PS swoją drogą, to powinieneś podać oznaczenia modeli - X6 i HY1680, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Dokładnie tak. Zdjęcia jak widać bez komentarza nie zawsze oddają całość. Zasięg to nie tylko 100 m w najmocniejszym trybie ale przede wszystkim użyteczność tych słabszych. Bo przy 200-400 lumenach wydaje się, że taki Offbontage świeci sporo bliżej niż Evo. Poprostu daje nico zbyt dużo światła na około 5-10 m przed kołem. Źrenice mniej się rozszerzają i oko nie dostrzega tak dobrze już tego co jest dalej. Edytowane 1 godzinę temu przez Nemrod82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi