Alan1435 Napisano 19 Października Udostępnij Napisano 19 Października Witam, jeżdżę już około 3-2 miesięcy na nowym tylnim kółku, było zaplatane i centrowane przezemnie. Bardzo często po dwóch czy nawet jednej jeździe niektóre szprychy się luzują, nie wiem co jest tego powodem, jeżeli ktoś ma pomysł to piszcie :). Te tylnie kółko: Obręcz - dartmoor raider 26 32h Szprychy- cn spokes 260mm Nyple - były w zestawie razem ze szprychami 12mm Piasta dartmoor Reel singlespeed 32h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 19 Października Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października Po świeżym zapleceniu i wycentrowaniu koła i pierwszych jazdach szprychy się układają, co powoduje ich luzowanie. Dlatego trzeba je podociągać jak się już ułożą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 19 Października Udostępnij Napisano 19 Października Szprychy się układają podczas odprężania, gdy koło jest wydane klientowi to nie powinno to już mieć miejsca. Natomiast raider to obręcz kapslowana, teoretycznie jest możliwość by miękkie kapsle zagniotły się od obciążeń dynamicznych i wtedy szprychy się poluzują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 19 Października Udostępnij Napisano 19 Października Szprychy w dobrze zaplecionym kole się nie luzują . Proponuję się doszkolić w zaplataniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 20 Października Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października Koło zaplatane przez amatora bardzo często nie przechodzi odprężania, stąd luzowanie podczas jazdy. Sam tak miałem przy pierwszym zaplataniu; obejrzałem poradnik na YT jak poukładać szprychy, wycentrowałem i tyle. Potem zdziwko że się poluzowały i że dziwne dźwięki wydawały na początku jazdy. Dopiero potem przeczytałem o odprężaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi