bArto1990 Napisano 18 Października Udostępnij Napisano 18 Października Cześć, Mam problem z luzem na lewym ramieniu korby tzn nakrętka nie kasuje luzu. Mam wrażenie gdy podejrzałem rowerem pod górkę zerwałem przyczepność na mokrym korzeniu i wtedy prawdopodobnie korba złapała luz i jechałem może z nim 30-50 m. Czy to może być powodem że nakrętka nie kasuje luzu tzn coś się z nią stało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 18 Października Udostępnij Napisano 18 Października Co to za korba? Shimano? Jeśli tak - przed kręceniem tą śrubą do kasowania luzu odkręciłeś w ogóle śruby mocujące ramię do osi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bArto1990 Napisano 19 Października Autor Udostępnij Napisano 19 Października Korba to Shimano SLX m7100, jasne ramie się swobodnie porusza tzn śruby odkręcone , może mało precyzyjnie napisałem ale korba ma luz i się rusza w kierunku suport- zewnątrz korby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 19 Października Udostępnij Napisano 19 Października Mnie to w ogóle zastanawia rzekoma przyczyna powstania problemu. Zerwanie przyczepności na podjeździe. Przecież to się zdarza i kilkanaście razy w ciągu jednej jazdy jak jest mokro i nic się z korbą nie dzieje. Ba! Ja ostatnio przy prędkości 30km/h zahaczyłem o coś pedałem, rower został w miejscu, ja zgodnie z prawami fizyki - wyleciałem do przodu jak z katapulty, ale ani korba, ani pedał żadnych luzów nie złapał. Tak więc wydaje mi się, że problem może być gdzieś głębiej. Może brakuje podkładek i wszystko trzymało się na smarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi