Enadxx Napisano 13 Października Udostępnij Napisano 13 Października (edytowane) Wczorajszej nocy odbyły się zawody w Utah. Szymon Godziek zajął 2 miejsce, jego przejazd miał wszystko czego oczekiwałoby się od free ride big mountain. Zawody wygrał Brandon Semenuk. Którego przejazd był bardzo wyraźnie nacechowany slopestyle (jeden z nielicznych, który nie miał dwupułki). Osobiście nie uważam , że przejazd Szymona był źle oceniony, jednak punktowania kilku innych zawodników nie rozumiem. Czy zawody free ride, to coraz bardziej zawody z liniami jak slopstyle? Czy sędziowie zamiast oceniać triki, powinni bardziej premiować trudność techniczną danej linii/kreatywność /ekspozycję trasy itp? Kto oglądał? Jakie są wasze wrażenia? Edytowane 13 Października przez Enadxx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 13 Października Udostępnij Napisano 13 Października Też byłem trochę zaskoczony niektórymi wynikami. Liczyłem, że Gozdek jednak wygra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 13 Października Udostępnij Napisano 13 Października Bez przesady... płynność jazdy, zróżnicowanie trików zdecydowanie bardziej na korzyść Semenuka. Szkoda, że "szaman" nie wygrał, ale ja się z decyzją w 100% zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 13 Października Autor Udostępnij Napisano 13 Października (edytowane) Nie mam na myśli , że przejazd Semenuka był zły. Tylko przypominał coś co widzimy w innych cyklach zawodow. Zjazd Semenuka był szybki i czysty, ale na tle innych zawodników był mało „freeride”. Co do sędziów, zastanawiają mnie niskie oceny Brandoga i TvS, a zarazem bardzo wysoka TMC. Może nazwę zawodów powinno się na crankworx Utah i zaprosić drugiego z braci Godźków ? Edytowane 13 Października przez Enadxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi