VCF Napisano 13 Października Udostępnij Napisano 13 Października (edytowane) Jestem zdecydowany na zakup roweru elektrycznego. Obecnie skłaniam się do nowego Haibike AllTrail 3 2024, którego mogę mieć za około 11000 złotych. Mam również propozycję na nową Husqvarnę Light Cross LC3 2024 za 13500 złotych. Pytanie czy warto dopłacić różnicę w cenie i wziąć LC3? AllTrail 3 ma niższą cenę, wyższy skok i hamulce czterotłoczkowe, jednak sprzedawca poleca mi bardziej LC3. Ewentualnie, jeśli macie propozycje innego roweru, który jest lepszym rozwiązaniem dla początkującego, któremu zależy na względnie bezobsługowym fullu, głównie poruszał się po lesie, do którego dostaje się stromymi podjazdami, będzie bardzo pomocne skorzystanie z waszego doświadczenia i wiedzy. Jeżdżąc na rowerach znajomych wiem, że najbardziej zależy mi na sporym wspomaganiu przy podjazdach, a później, już na trasie docelowej, z niewielkimi wzniesieniami, na minimalnym wspomaganiu. Planowane jest pokonywanie 30-50km kilka razy w tygodniu. Wzrost 177cm, waga 87kg. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. https://www.greenbike.pl/rower-elektryczny-gorski-haibike-alltrail-3-720wh-75nm-w-100-gotowy-p-8576.html https://negrasport.pl/pl/p/Rower-elektryczny-HUSQVARNA-LIGHT-CROSS-LC3/468 Edytowane 13 Października przez VCF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 13 Października Udostępnij Napisano 13 Października A jakie masz zjazdy - szuterek czy DH? Tak pytam w imieniu innych - sam nie doradzę - masz trudny dylemat - ja mam uczulenie na SRAM SX, ale jak alternatywą jest Microshift to wybór nie jest oczywisty. Widelec - wolę grubsze golenie przy mniejszym skoku niż odwrotnie - tu punkt dla Husqvarny. No i te hamulce - ani jedne ani drugie to nie jakieś cuda, ale dwutłoczkowe MT400 to raczej rozwiązanie do turystyki, nie fulla MTB i to elektrycznego. Doświadczeńsi ode mnie wypowiedzą się pewnie o silnikach. Ale najważniejsze zdefiniować oczekiwania co do terenu i trudności zjazdów, bo może się okazać, że żaden z nich się nie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VCF Napisano 13 Października Autor Udostępnij Napisano 13 Października Zjazd różny, w zależności od miejsca, ciężko do określenia. Zdaję sobie sprawę, że w tym budżecie trzeba będzie się liczyć z niższą półką podzespołów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 13 Października Udostępnij Napisano 13 Października Tego kup https://www.pepper.pl/promocje/rower-e-full-giant-trance-x-advanced-e-2-carbon-fox-906114 bo jest lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VCF Napisano 13 Października Autor Udostępnij Napisano 13 Października Dziękuję bardzo za propozycje. Co ciekawe obecnie znajduje się w tym samym regionie co ten sklep. Na podanej stronie trochę źle przelicza kurs bo rower kosztuje 3400 euro co daje ponad 14500 złotych. Na pewno jest zdecydowanie lepszy ale odpada ewentualne dofinansowanie, które jest szykowane przez nasz rząd. Dałeś mi sporo do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VCF Napisano 14 Października Autor Udostępnij Napisano 14 Października Przeanalizowałem sprawę i cofam wszystko z poprzedniego komentarza oprócz podziękowań za propozycję. Nie ma o czym dyskutować, w południe jadę tam bo mają o 12:00 otwarcie lub zamawiam od razu z rana z szybką dostawą. XC100S - proszę zgłosić się po flaszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 14 Października Udostępnij Napisano 14 Października No żebyś wiedział Na przyszłość zaglądaj na Pepper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VCF Napisano 14 Października Autor Udostępnij Napisano 14 Października Jak piszę poważnie! Odezwij się w wiadomości prywatnej to ustalimy szczegóły przekazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi