rybak16 Napisano 12 Października Udostępnij Napisano 12 Października Cześć wszystkim mam, pytanie. Planuje zakupić sobie do garażu kompresor. Potrzebuje do bardzo sporadycznego używania, by coś przedmuchać / napompować i tym samym chce się zdecydować na taki bez zbiornika. Ale skoro już będę miał kompresor to fajnie by sobie radził z osadzaniem opon tubless, mam 2 rowerki i w jednym bez problemu nawet pompką osadzę ale drugi się już tak łatwo nie poddaje i tak muszę strzała zrobić I zastanawiam się czy bez zbiornika przepływ powietrze będzie wystarczający. Ma ktoś doświadczenia? Planowałem zakupić taki oto kompresor: https://www.ceneo.pl/37745332#tab=click Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 12 Października Udostępnij Napisano 12 Października (edytowane) Raczej słaby pomysł, mi ze sporym zbiornikiem i niektórymi oponami potrzeba było sporo powietrza by opona wskoczyła, oczywiście zależy od opon i rawek ale jednak. Edytowane 12 Października przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 12 Października Udostępnij Napisano 12 Października Wziąłem coś takiego i oddałem po pierwszym dniu. W Jula kupiłem za podobne pieniądze normalny 24l. Przydaje się teraz do wielu rzeczy, jest mały poręczny nie ma problemu żeby wynieść na podwórko czy coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuzuki Napisano 12 Października Udostępnij Napisano 12 Października Może coś w stylu takiego pojemnika, który pompujesz zwykłą pompką podłogową? Jak do sporadycznego używania, do tubless czy przedmuchać coś to wydaje się dobrym wyborem, można znaleźć tańsze czy droższe, z większą lub mniejszą pojemnością. Np. coś takiego https://allegro.pl/oferta/schwalbe-tire-booster-pompka-kompresor-tubeless-15231348201 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 12 Października Udostępnij Napisano 12 Października Używam podobnego i "Milkit" i zrobił mi na spokojnie wszystkie opony jak do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
locomotiv12 Napisano 13 Października Udostępnij Napisano 13 Października Ja pompuję koła tubless kompresorem Stanley FatMax - zbiornik 6 litrów, małe wymiary i przede wszystkich cicha praca - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybak16 Napisano Poniedziałek o 18:15 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:15 Dzięki obczaję. Kompresor, który myślałem by kupić pożyczyłem od sąsiada i zdecydowanie nie da rady Nad takim zbiornikiem do tubless myślałem ale już wole kompresor co by można było w każdej chwili dopompować na szybko oponę. Przy tubless jednak częściej trzeba niż przy dętce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano Poniedziałek o 18:25 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:25 (edytowane) A mnie kompresor bez zbiornika do tubeless rozczarował. O tym, że zamontuję nim oponę nie myślałem. Chciałem szybko dopompowywać. W kompresorze tym ustawia się ciśnienie, włącza, a on sam się wyłącza po osiągnięciu ciśnienia. Ale przy mleku zaworki się szybko przytykają. Podłogową pompką nacisnę i pójdzie, a kompresor wyłącza się po ułamku sekundy bo w wężyku już ma zadane ciśnienie. Do auta super, do dętek ok, a do mleka trzeba kombinować, trzymać wyłącznik palcem itd. Podłogowa pompka niskociśnieniowa (mam taką do 4 barów co daje dużą objętość) jest szybki, cicha i niezawodna. Edytowane Poniedziałek o 18:26 przez Wojcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano Środa o 16:09 Udostępnij Napisano Środa o 16:09 Nie kupiłbym kompresora bez zbiornika. Nawet takiego najmniejszego Stanleya bym wolał niż tego maluszka. Tak, zdarzało mi się wstrzelić oponę pompką - ale zdarzało się czasem wrzucanie dużą ilością powietrza. Nie ma reguły. Wydając kilka stów lepiej kupić taki z nawet najmniejszą butlą. ALBO zrobić sobie awaryjnego inflatora za 20pln z butelek i zaworków. Lepsze to niż nic. Albo z gaśnicy zrobić zbiornik pośredni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano Środa o 16:46 Udostępnij Napisano Środa o 16:46 Jak łopatka, to może być bez zbiornika. Ale gdzie ty taką małą łopatkę znajdziesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi