krecik_ Napisano 8 Października Udostępnij Napisano 8 Października cześć mam 163cm wzrostu i za niedługo będę przymierzał się do kupna nowego roweru jakim będzie demo 8 z 2012-2014 i nie mam pojęcia jaki rozmiar mam wybrać (rower bedzie uzytkowany na hopki i do jezdzenia na codzien)mam dopiero 14lat więc jeszcze będę rósł a nie widzi mi się wymieniać ramy za rok dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo850 Napisano 8 Października Udostępnij Napisano 8 Października Musisz przestać rosnąć, nie ma innej rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik_ Napisano 8 Października Autor Udostępnij Napisano 8 Października a to jaki rozmiar byś powiedział na teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 8 Października Udostępnij Napisano 8 Października Demo na hopki i do codziennej jazdy to bardzo słaby wybór. Chyba że liczy się styl, wtedy to dobry wybór. Biorąc pod uwagę zastosowanie do którego był projektowany, zastosowanie do którego planujesz go używać, oraz fakt że Twoje wymiary prawdopodobnie będą się szybko zmieniać to nie ma ŻADNEGO znaczenia jaki rozmiar weźmiesz. Będzie trochę źle, po prostu źle lub bardzo źle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik_ Napisano 8 Października Autor Udostępnij Napisano 8 Października (edytowane) aha bardziej na hopki bedzie niż na codzień ale to sobie obejrzę kilka tych rowerów i zobaczę jaki mi będzie pasować myślałem nad mką edit: np do szkoły to i tak bardziej jakimś gruchotem będę jezdzic bo szkoda roweru jak ktoś porysuje lagi czy cos Edytowane 8 Października przez krecik_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października W normalnej jeździe będą przeszkadzać: bardzo płaski kąt rury podsiodłowej, masa, bujanie zawieszenia i twarde przełożenia. Jeśli budżet tylko pozwala, to lepszym wyborem będzie nowy Blackbird Intro: https://velo.pl/produkty?q=blackbird intro Pamiętaj, że w wypadku używanego roweru, zwłaszcza zjazdowego, czeka Cię generalny serwis i wymiana wszystkich zużytych elementów, co pochłonie 1000-2000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi