XC100S Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października (edytowane) Siema. Potrzebuje info w sprawie Piasty Shimano mt410b. Dałem koło do centrowania i przy okazji poprosiłem żeby zajrzeli do bębenka. Po odbiorze, kilka tygodni później, patrzę w bębenek a tam brakuje jednej zapadki. Reklamacja odpada i chcę dokupić zapadki albo bębenek. Znalazłem tylko piastę za 124 PLN natomiast zapadek i bębenka nie znalazłem. Piasta Center Lock, microspline, 32 szprychy. Co robić, kupić tą piastę tylko dla bębenka czy szukać zapadek albo samego bębenka ? Edytowane 7 Października przez XC100S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października (edytowane) Masz gdzieś zdjęcie tych zapadek? Mam jakąś starą piastę na części, może będzie pasować. Ewentualnie możesz pochodzić po lokalnych sklepach i popytać, czy nie mają na złomie lub w "przydasiach" jakichś uszkodzonych piast i wyjąć zapadkę, takie pierdoły zwykle dają za darmo. Edytowane 7 Października przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 7 Października Autor Udostępnij Napisano 7 Października Tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października (edytowane) Tych zapadek nie można nigdzie kupić, ale można cały bębenek kupić za kilkadziesiąt lub w najgorszym przypadku za 150 złotych. Bębenek do piasty fh-m8000, wh-m8000 ma takie zapadki i jeszcze kilka innych piast z wyższej półki które mają 36 zazębień na jeden pełny obrót koła, piasty szosowe również z zazębieniem 18/1obr. Ten mały "dzyndzel" który jest ułamany to częsta przypadłość wśród tego typu zapadek. Edytowane 7 Października przez leejoonidas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi