Skocz do zawartości

[garmin] problem z przesłaniem kursu

Xzc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

Miał może ktoś problem z przesłaniem własnego kursu do urządzenia ? Wyświetla mi się komunikat "Niestety!, Wygląda na to, że wystąpił błąd podczas wysyłania kursu do urządzenia,. Spróbuj ponownie." Próbowałem wielokrotnie już to przesłać, resetowałem urządzenie, usunąłem zegarek z conecta i ponownie go połączyłem, efekt jest dalej ten sam. Do tej pory wszystko działało, kursy normalnie się wgrywały, dopiero wczoraj coś takiego się pojawiło. Ma ktoś jakiś pomysł co może być tego przyczyną i jak to rozwiązać, dodam, że chodzi o garmina epixa 2 pro.

Jaka wersja softu na zegarku??? W którejś wersji był problem z przesyłaniem kursów do zegarków.

Rozwiązaniem jest zrobienie tego poprzez stronę Garmin Connect Web. Na stronie wrzuć kurs na zegarek i go synchronizuj.

Edytowane przez bashey_pl

Nie wiem jak sprawdzić jaka wersja softu, a problem chyba dotyczy tej samej, na której się wgrywały kursy wcześniej, bo dosłownie pare dni temu przesyłałem i nie było problemów, a w międzyczasie nie kojarzę, żeby mi się jakaś aktualizacja robiła.

Normalnie w connect garmina rysowany, tak jak zawsze do tej pory to robiłem, tak jak wspomniałem na edge 530 przesłał normalnie a na epixa wyskakuje jakiś błąd, mimo, że wcześniej to normalnie działało.

Wygląda to w taki sposób, to jest ten sam kurs.

Screenshot_20241006-182922.png

Screenshot_20241007-102045.png

Cześć, ja mam dzisiaj ten sam problem . Zegarek Epix2 Pro. Nie da się zaimportować kursu biegowego z Garmin Connect. Odinstalowałem zegarek i zainstalowałem na nowego. Nic to nie dało. Co ciekawe do innego urządzenia ten kurs da się zaimportować bez problemu. Ostatnia aktualizacja oprogramowania w zegarku zrobiona na wersje 18.16. Czy ktoś wie jak rozwiązać problem?

9 godzin temu, Xzc napisał:

Witam, 

Miał może ktoś problem z przesłaniem własnego kursu do urządzenia ? Wyświetla mi się komunikat "Niestety!, Wygląda na to, że wystąpił błąd podczas wysyłania kursu do urządzenia,. Spróbuj ponownie." Próbowałem wielokrotnie już to przesłać, resetowałem urządzenie, usunąłem zegarek z conecta i ponownie go połączyłem, efekt jest dalej ten sam. Do tej pory wszystko działało, kursy normalnie się wgrywały, dopiero wczoraj coś takiego się pojawiło. Ma ktoś jakiś pomysł co może być tego przyczyną i jak to rozwiązać, dodam, że chodzi o garmina epixa 2 pro.

Ja mam to samo w tym samym zegarku od wczoraj. Próbowałem resetu zegarka i odłączenie go od Garmin Connect i podłączenie na nowo. Nic to nie dało…

Ale to nie rozwiązanie problemu, w trasie kiedy chciałbym zmienić sobie kurs i wgrać do zegarka co do tej pory było możliwe rodzi się problem, że nie będę na jazdę z rowerem brał laptopa ze sobą, żeby obejść problem xD Napisałem do suportu garmina na razie nie ma odpowiedzi, natomiast kiedyś  też chwilę czekałem i odpowiedzieli, więc liczę, ze w tym wypadku będzie podobnie i będą w stanie zaproponować jakieś rozwiązanie, które będzie w stanie przywrócić stan pierwotny.

@Xzc jak chcesz błyskawicznie naprawić problem to zrób downgrade  oprogramowania w zegarku  lub  starszą wersję  apki w telefonie. Inna opcja czekać na aktualizację . Inaczej u Garmina problemu nie przeskoczysz a suport  nic sensownego nie wymyśli. Możesz jeszcze zrobić hard reset ale wszystko pójdzie z dymem i będziesz na nowo musiał ustawiać. No chyba ,że wiesz  jak i co  skopiować i potem wrzucić do pamięci.

Edytowane przez pecio

Do końca nie wiem jak to się stało, nadal mam wersje 18.16 podłączyłem do GC pobranego na komputer, coś się zaktualizowało i nagle okazuje się, że nie ma problemów z przesłaniem  kursu z telefonu na zegarek, tak więc nie wiem do końca co było problemem ale w każdym bądź razie już został naprawiony.