kaczka577 Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października Mam rower już stary Scott Aspect 930 2018r. z widelcem przednim Suntour XCR-RL-R 100mm . Niestety, podczas jazdy po kamieniach (albo zjazdy po lesie etc.) wibracje powodują, że coś z przodu roweru się mocno, rytmicznie tłucze. Nie mam pojęcia co to może być, trudno zidentyfikować źródło dźwięku kiedy się uważa na to, żeby się nie zabić. Czy to może być ten amortyzator? Mamcie jakieś pomysły? Generalnie cały napęd zmieniłem więc wiem, że to nie to. Manetki etc. są dobrze podokręcane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CRMOCAAD Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października Może to być wiele rzeczy, 1-luzy w sterach 2-luzy na amorku 3-rozsypał się tłumik w amorku 4-ze sprężyny spadł rozkurcz 5-lużna tarcza i pewnie wiele innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka577 Napisano 7 Października Autor Udostępnij Napisano 7 Października Problem jest taki, że ciężko ustalić to w garażu, bo tylko jak zjeżdżam z górki i to po jakiś wertepach to się to uaktywnia. I to muszę dość szybko jechać. Ale jak się już zacznie tłuc to mam wrażenie, że ten rower się rozpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października Zdejmij amortyzator z roweru i porządnie nim potrząś. Przy okazji sprawdź przednią piastę i stery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi