Marpha Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października Cześć, Jestem szczęśliwym posiadaczem Marin Pine Mountain. A nawet dwóch;) W tym modelu fabryka daje obręcze 32mm i opony 2.6. Co jest OK rozwiązaniem ale do moich potrzeb chcę odchudzić nieco opony i zastawiam się jaki jest rozmiar minimalny do takich obręczy? Czy 2.25 będzie dopuszczalnym/bezpiecznym rozwiązaniem? Nie znalazłem specyfikacji szczegółowej dla obręczy firmowych Marina. Wskazania ogólne dla takich obręczy wskazują optymalną szerokość opon: 2.4-2.6. Ale znalazłem też w necie info że tolerancja jest do 2.0 nawet. Jeżeli to jakaś wskazówka dla odpowiedzi to dodam, że chcę montować opony schwalbe maraton plus MTB a te występują w rozmiarze max 2.35. (wolę dać 2.25) Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi i rady w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października Spokojnie możesz zakładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi