chopmaz Napisano Piątek o 22:09 Udostępnij Napisano Piątek o 22:09 Raczej nie, marzną mi stopy i dłonie, w resztę zawsze ciepło. Nawet jak jeździłem w cienkiej czapce, nie marzłem, bo wiatr zatrzymywała Następnym razem, tak jak mówisz, dołożę cienką pod spód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano wczoraj o 04:26 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 04:26 Problemem jest to że jak ciuchy zatrzymują wiatr całkowicie to się pocisz. Musi być wentylacja, oczywiście w takim stopniu żeby nie było zimno. Odnośnie stóp już wielokrotnie pisałem - żeby Ci było w nie ciepło musisz mieć mocno dogrzane nogi. A ponieważ nogi nie odczuwają zimna to je za lekko ubieramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano wczoraj o 09:19 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:19 Tak staram się ubierać. Wczoraj założyłem cienkie "kalesony" od Brubecka i długie spodnie Endury więc były dogrzane. U mnie to raczej coś z krążeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano wczoraj o 11:17 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 11:17 (edytowane) Jak wrócisz z roweru to rozbierz się i podotykaj dłonią nóg w różnych miejscach. Sprawdź szczególnie pośladki czy nie ma zimnej skóry. Wtedy będziesz wiedział na pewno czy są dogrzane. Ja zaczynam jeździć w spodniach zimowych już w temperaturze około 16 stopni. W miarę jak robi się chłodniej dokładam coraz cieplejsze leginsy aż do polarowych (nota bene też z polskiej firmy, tym razem Kwark). Edytowane wczoraj o 11:19 przez chrismel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Zrobiłem 45km, jak wychodziłem to nie wiem ile było, bo słońce wstało i przygrzało w termometr. Ale zimno, przed wschodem były 2 stopnie. Wcześniej pisałem, że się rozgrzewałem po 2km. No tak, tylko mam gdzieś 1% pod górę. To teraz miałem tak w dół albo płasko i wiatr w plecy. No nie rozgrzałem się, zimno w uszy, ubrałem w końcu drugą czapkę pod kask. Do tego i tak jestem przeziębiony, ciekawe czy mnie to rozwali jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 7 godzin temu, chrismel napisał: Jak wrócisz z roweru to rozbierz się i podotykaj dłonią nóg w różnych miejscach. Sprawdź szczególnie pośladki czy nie ma zimnej skóry. Wtedy będziesz wiedział na pewno czy są dogrzane. Ja zaczynam jeździć w spodniach zimowych już w temperaturze około 16 stopni. W miarę jak robi się chłodniej dokładam coraz cieplejsze leginsy aż do polarowych (nota bene też z polskiej firmy, tym razem Kwark). Mam takie zimne miejsca, ale jak się tak ciepło ubiorę to po 5 km kaplica i będę cały mokry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu (edytowane) Trzeba chłodniej ubrać górę. Często widuję rowerzystów w krótkich spodenkach i kurtce. A powinno się ubierać dokładnie odwrotnie. Czyli górę chronimy przed wiatrem a docieplamy nogi. Jak idę na rower to mam zasadę że od razu po wyjściu z domu jest mi za zimno w tors ale tylko minimalnie chłodno w nogi i głowę. Wtedy wiem że jestem dobrze ubrany. Tylko jedna uwaga. Zimą wożę ze sobą zawsze lekką kurtkę puchową (taką która mieści się do szklanki). Gdyby zdarzył się nieoczekiwany postój to bez niej robi się nieprzyjemnie. Edytowane 15 godzin temu przez chrismel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Będę kombinował. Dzisiaj po wyjściu z domu było mi ciepło w nogi i chłodniej w tors. W nogi zawsze jest mi ciepło po wyjściu z domu i na rowerze, nie czuję zimna. W stopach tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Bardzo intymne te Wasze wyznania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi