Skocz do zawartości
  • 0

Uszczelniacz - pomoc w wyborze

Gość Karmazynowy jelen

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano (edytowane)

Zapomnij o tym wynalazku. To nie działa. Już to przerabiałem. Efekt jaki osiągniesz to wąż z piany, który "wypełznie" ci z otworu w oponie.

Kup lepiej knoty i pompkę CO2 .

Edytowane przez TheJW
  • 0
Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

Kupiłem ten LM (słabość do firmy z moto) będzie najwyżej w eMTB wożony. Pompkę na COto mam, ale te knoty to brzmią z lekka brutalnie. Nie zniszczą one opony? Dasz jakiś link do tego? Może jednak bezpieczniej dętka na zapas? Dziś podjechałem jeszcze do Centrum Rowerowego i kupiłem poniższe łyżki. Nie wiem sam co teraz, muszę te knoty zobaczyć :)

https://allegro.pl/oferta/topeak-lyzki-do-opon-shuttle-lever-1-1-14185026391

• 0
Napisano

Knoty to do opon bezdętkowych! Do dętek to łatki, ale nie zawadzi wozić zapas. Np. ostatnio żona miała awarię zaworka w trasie - bez zapasowej dętki byśmy nie wrócili. Ja preferuję mleko i system bezdętkowy - albo się zakleja samo, albo knotem - jeszcze nie musiałem zakładać dętki. 

• 0
Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

Dzięki,

Też jeździłem na mleku (na 16k km żadnej dziury) i dość dobrze ten system przetrenowałem, nie obrażam się na niego, ale jednak wymaga on więcej pracy a jednak chciałbym minimalizować czas spędzony przy majsterkowaniu. U mnie hobby rowerowe to jednak jazda, nie pisanie, nie czytanie, nie oglądanie, ale właśnie jazda. Trochę pomajsterkowałem, coś tam się nauczyłem, super. Tak, wrzucę dętkę do torebki i zobaczymy jak to będzie. Łatek to kupować nie będę, aż takim dziadem to jeszcze nie jestem (pokora, bo nie wiadomo co przyszłość szykuje), żeby dętki kleić hehe

• 0
Napisano

Te uszczelniacze są o kand dOpy potłuc. Knoty jak już wyżej wspomniano - do systemu bezdętkowego, jak dętki to na zapas wozić, a w domu idzie pokleić jak komuś się chce. Ja jeżdżę na mleku praktycznie od początku, no ale ja gravelowiec a nie "pedelec" :D.

Mi tam się już w nowych oponach 2 kapcie zrobiły i mleko mi ich nie zakleiło, ale z pomocą właśnie przyszedł knot i załatwił sprawę od ręki, super sprawa bo nie trzeba męczyć się w terenie ze zmianą dętki, szybko i bez bólu ;) 

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...