qqrq Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października Witam Rower full 120/120mm aktualne opony Maxxis Rekon Race 2.40" są super jak jest sucho. No ale już sucho nie jest. Szukam czegoś na okres od jesieni do wiosny. Teren, dużo błota, kamieni (wielkości pięści jak i głowy). Jazda bez szaleństw, bardziej XC niż enduro. Co wybrać? Zastanawiam się na wariantem lżejszym Michelin Wild XC lub coś co zrobi mi z roweru traktor, MAXXIS Dissector. Na jednej oponie to jest różnica 500g. Pytanie czy na tych michelinach będzie spoko czy jednak nie ma się co oszukiwać i jak chcę by opona trzymała to musi mieć sporo bieżnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października Na błoto Maxxis Shorty lub wersja na ekstremalne warunki Maksio Wetscream . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października Wetscream do XC? Grubo. Na bardzo mokro do XC MAXXIS proponuje model Severe, ale nie próbowałem. Bardziej już shorty. Dissector ma żona i to opona raczej na warunki suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października (edytowane) Dissector absolutnie nie jest oponą na błoto i śnieg. Michelin Wild miał kiedyś znajomy i nie był zadowolony, ale to było bardzo dawno temu, więc może coś zmienili. Edytowane 2 Października przez NerfMe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qqrq Napisano 3 Października Autor Udostępnij Napisano 3 Października a coś podobnego do tych Michelinów? Bardziej XC niż enduro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października Do podobnego roweru, czyli FS 120/120, na mokre warunki XC, zakłądam Barzo TNT. Poza przyczepnością ma tą zaletę, że ciężko ją przedziurawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października Chociaż dawno nie jeździłem na Barzo, to popieram @KNKS. Opona pancerna i trzyma jak zła w trudniejszych warunkach. Wielu znajomych jeździ na nich cały sezon w każdym terenie, czy to "turlanie" leśnymi drogami, czy wyścig w górach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi