woldopeper Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października (edytowane) witam, Jestem w trakcie modyfikacji napędu, głównie chodzi o zmianę kasety , do tej pory jeździłem na: 1x10 blat korby 32 kaseta 11-34, manetka slx M-670 10 sp i przerzutka tył xt M-786. Po ostatniej wycieczce na Łapszankę chcę zmienić kasetę na 11-50 i teraz moje pytanie : wiem że na pewno będę musiał wymienić przerzutkę tylko nie wiem na jaką, myślałem o slx M-7100 12 sp tylko nie wiem czy będzie współgrać z manetką której nie chciałem zmieniać. Ew. co zmienić żeby ta konfiguracja prawidłowo działała pozdrawiam Waldek Edytowane 2 Października przez woldopeper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Października Mod Team Udostępnij Napisano 2 Października Przerzutka ok. Wersje na 10, 11, 12sp mają ten sam ciąg linki, różnią się dostosowaniem do obsługi większej max. zębatki kasety. Przy kasecie 11-50 przerzutka dedykowana do 12sp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldopeper Napisano 2 Października Autor Udostępnij Napisano 2 Października Ok, dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października (edytowane) A czemu chcesz przerzutkę slx'a 12s? Deorkę 11s m5100 kupisz za połowę slx'a i nie poczujesz różnicy. W ogóle to zmieniając kasetę i przerzutkę to zmienił bym jeszcze manetkę i poszedł w 11s Edytowane 2 Października przez Rafał87 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldopeper Napisano 2 Października Autor Udostępnij Napisano 2 Października Kasetę mam właśnie 10, łańcuch nie całkiem zmaltretowany też, manetka zostaje, więc do wymiany jest tylko tylna przerzutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października No to trzeba iść w przerzutkę m5100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października Ale ale, po co zaraz wszystko zmieniać, masz kasety 10s 11/46 i do tego goatlink i przerzutka ogarnie, jagnię to wrzucasz całą nową grupę 11s i żegnasz się czule z dziesiątką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
locomotiv12 Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października A to nie prościej zmienić blat na mniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października Kasetę 42 ogarnie bez przedłużki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 3 Października Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października Ale to ma być 11-50. 42 w napędzie 1x to mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldopeper Napisano 3 Października Autor Udostępnij Napisano 3 Października Dokładnie jak napisał Sznib założeniem było 11-50, 42 może być trochę za mało i w trosce o moje kolana też. Sobek82 o goatlink poczytałem w sieci i jest dużo nie do końca pochlebnych opinii o taki rozwiązaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldopeper Napisano 12 Października Autor Udostępnij Napisano 12 Października Witam, Kupiłem przerzutkę m5100, i teraz pytanie czy dolne kółko w wózku powinno być hm.... podgięte ? jeżeli spojrzymy na wózek od góry to widać przesunięcie o około 4-6 mm. Zdjęcie w załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Października Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października Tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldopeper Napisano 13 Października Autor Udostępnij Napisano 13 Października Czyli całe życie człowiek się uczy... a poza konkursem to co ta krzywizna ma powodować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 13 Października Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października Jest lepsze prowadzenie łańcucha na skrajnych przełożeniach niż przy prostym wózku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Października Udostępnij Napisano 13 Października A przede wszystkim minimalizuje odstawanie na zewnątrz trgo monstrualnego wózka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldopeper Napisano 13 Października Autor Udostępnij Napisano 13 Października Jasna sprawa dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi