Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

witam,

Jestem w trakcie modyfikacji napędu, głównie chodzi o zmianę kasety , do tej pory jeździłem na:

1x10  blat korby 32  kaseta 11-34, manetka slx M-670 10 sp i przerzutka tył xt M-786.

Po ostatniej wycieczce na Łapszankę chcę zmienić kasetę na 11-50 i teraz moje pytanie :

wiem że na pewno będę musiał wymienić przerzutkę tylko nie wiem  na jaką, myślałem o slx M-7100 12 sp tylko nie wiem  czy będzie współgrać z manetką której nie chciałem zmieniać.

Ew. co zmienić żeby ta konfiguracja prawidłowo działała

pozdrawiam Waldek

Edytowane przez woldopeper
Napisano (edytowane)

A czemu chcesz przerzutkę slx'a 12s? Deorkę 11s m5100 kupisz za połowę slx'a i nie poczujesz różnicy.

W ogóle to zmieniając kasetę i przerzutkę to zmienił bym jeszcze manetkę i poszedł w 11s

Edytowane przez Rafał87
  • +1 pomógł 2
Napisano

Dokładnie jak napisał Sznib  założeniem było 11-50,  42 może być trochę za mało i w trosce o moje kolana też.

Sobek82 o goatlink poczytałem w sieci i jest dużo nie do końca pochlebnych opinii o taki rozwiązaniu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam,

Kupiłem przerzutkę m5100, i teraz pytanie czy dolne kółko w wózku powinno być hm.... podgięte ? jeżeli spojrzymy na wózek od góry to widać przesunięcie o około 4-6 mm.

Zdjęcie  w załączniku

20241007_215125.jpg