Skocz do zawartości

[Dźwignia hamulca] Wuxing

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w rowerze trójkołowym elektrycznym mam złamaną dźwignię od hamulca. Dźwignia jest z czujnikiem. Przepraszam za mój język techniczny, ale jestem zielony w tym. Mam problem z znalezieniem części zamiennej. Do dźwigni jest wbudowana wtyczka hermetyczna 3 pinowa. Podpowie mi ktoś gdzie mogę dostać taką? Wszędzie są typowo do hulajnóg 2 pinowe. Przejrzałem już prawie cały internet i poza alli***** niema nic, albo przynajmniej ja nic nie widzę.

IMG_8662.jpeg

https://nexun.pl/pl/products/klamki-hamulcowe-ze-stycznikami-3pin-tsdz-bafang-higo-julet-1246.html?query_id=2

To po pierwsze, a po drugie to możesz założyć cokolwiek.

Przecież czujnik odcięcia w klamkach nie jest niezbędny (chyba, że chciałbyś hamować silnikiem)

Albo jeżeli masz nawyk jak z samochodu rajdowego, gdzie hamuje się lewą nogą jednocześnie z gazem w podłodze ;)

@Maciek.B doradza:

...a po drugie to możesz założyć cokolwiek.

Przecież czujnik odcięcia w klamkach nie jest niezbędny 😲 (chyba, że chciałbyś hamować silnikiem)...

Tego nie można lekceważyć, znam te stare napędy (oprogramowanie) z najgorszej strony, potrafią wepchnąć na kolizję albo nie daj Boże, wciągnąć pod tramwaj😵

Przecież jak nie wyrobisz sobie nawyku trzymania zaciśniętych hamulców, a w silnik wstąpi demon, który sam postanowi ruszyć, to i tak może Ci go wyrwać z rąk i nic nie zrobisz. Chyba, że działałoby to odwrotnie, czyli musisz trzymać coś wciśnięte, aby umożliwić przepływ prądu - bardziej logiczne, ale mniej wygodne.

A jeżeli masz nawyk trzymania zaciśniętych klamek to przecież mowa tu o słabym chińczyku, który ma tak mały moment obrotowy, że nie będzie w stanie ruszyć roweru nawet ze słabymi hamulcami bez odcięcia w klamkach.

Po trzecie...

Jeżeli mowa tu o sprzęcie tak niepewnym, że strach na nim jeździć bez klamek z odcięciem i trzeba stosować takie bezpieczniki, to należy poddać go utylizacji, a nie pytać o takie wynalazki.

Idąc tym tropem, to może założyć kotwicę na bagażnik?

• Haha 1