EloRower Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Cześć, proszę o opinie o rowerze radon swoop 9.0 z linku poniżej. https://www.radon-bikes.de/en/mountainbike/fullsuspension/swoop-cf/swoop-90-2023/ Rower miałby głównie jeździć w bike parkach w Wiśle, Bielsku, na Bielszowice triails. Proszę o plusy, minusy roweru i wasze przemyślenia. Fajnie jak by się trafił użytkownik tego roweru i podzielił się swoimi przemyśleniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Na tym modelu nie jeździłem, ale weekend spędziłem w Bielsku. Taki rower to może nie jest królem Daglezjowego, ale na DH+ to bym go przygarnął. Strasznie fajnie to wygląda jak na mniej niż 10000pln. Też jestem ciekaw opinii kogoś, kto go zna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Jak z myślą o bike parkach to zastanów się czy w rowerze do takich zastosowań starczy Ci maksymalna szerokość opon 2.4. Trochę mało jak na obecne standardy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października A toś celnie zauważył @NerfMe. Max 2.4 w ramie to tak mało elastycznie. Widelec łyknie więcej, ale producent ramy jest bardzo zachowawczy - choćby 2.5. Kąt główki też tylko 65 - jak na taki rower to nie jest awangarda. Ale co znaleźć lepszego za takie pieniądze? Może https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-ghost-riot-en-pro-pd35152/ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października Tam siedzą Schwalbe a one są zawsze ciut szersze niż choćby Maxxisy. Do tego obręcz ma wew 32 mm. Przecież dziś standard nawet zawodniczy to 2,5 przód i 2,4 tył to z czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października Fakt - większe grubasy to ludzie do elektryków dają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października Problem może być zupełnie żaden, albo całkowicie eliminujący ramę jak autor by chciał włożyć np. Assegaia na tył. Dlatego zwróciłem na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EloRower Napisano 4 Października Autor Udostępnij Napisano 4 Października Dzięki wielkie wszystkim za opinie. A co sądzicie o takim rowerku? https://www.bike-mailorder.com/octane-one-brrap-27-5-inch-silver?number=sw39686.2 Też cenowo prezentuje się bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października Cena nie jedzi. Tamte wcześniejsze sporo lepsze. Tu masz bardzo kiepski amor na typowe Bielskie trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października (edytowane) Jak dla mnie tego Octane dyskwalifikują hamulce, widelec, badziewny napęd oraz małe koła. Przy czym rozmiar kół to kwestia preferencji. Generalnie ten Swoop, jak nie planujesz na tył super szerokiego kapcia wkladac, jest super. Edytowane 4 Października przez NerfMe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi