Dzonzi Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Cześć, Chciałbym kupić swój pierwszy rower, który będzie mi służył do przejażdżek po asfalcie, mieście jak i po lesie i drogach utwardzonych. Myślę, że rower typu cross będzie najlepszym wyborem, a najlepiej z amortyzatorem żeby ręce nie bolały na dołkach czy korzeniach. Zastanawiam się nad Unibike Viper GTS 2023 za 4000 zł Unibike Crossfire GTS 2024 3300 zł Trek Dual Sport 2 gen 5 2023 za 3200 zł Polygon Heist X5 3500 zł Czym się różnią te rowery i który bardziej polecacie? Dodam, że kompletnie nie znam się na rowerach, osprzęcie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Polygon Heist X7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października 48 minut temu, Dzonzi napisał: najlepiej z amortyzatorem żeby ręce nie bolały na dołkach czy korzeniach. Rowery jakie linkujesz mają atrapy amortyzatorów. Jeśli ma to mieć jakiś sens to musisz szukać czegoś z powietrznym widelcem - wspomniany już heist X7, giant roam 1, roam 0, riverside 920 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października Nie wiem skąd masz takie doświadczenia. Przy typowym dla crossów skoku 63mm i średniej wadze jeźdźca ( 65 - 90 kg) nie ma zauważalnych różnic pomiędzy widelcem powietrznym a sprężynowym. Pojawiają się że wzrostem skoku i to raczej powyżej 100 mm i większymi odchyleniami od wagi - ale to można skorygować sprężyną. Osobiście uważam że powietrzny widelec o skoku 63 mm to lekki przerost formy nad treścią - nie daje zauważalnej poprawy a wymaga serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi