sivesgaard Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Przeczytałem poradniki i nie znalazłem żadnej informacji na temat mojego problemu. Przerzutki chodziły dobrze, ale po sezonie ostrej eksploatacji redukcja biegu wymaga pchania cyngla kciukiem do samego końca co po dłuższej jeździe powoduje ból. Same biegi zmieniają się płynnie i dobrze. Czy ten problem ma jakąś konkretną nazwę? Jak go rozwiązać samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSw Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Linka z czasem delikatnie się wydłuża, trzeba kontrować naciąg śrubą baryłkową. Druga rzecz, to może również ślizgi w pancerzach się zużyły/zabrudziły i stawiają lince większy opór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 1 Października Mod Team Udostępnij Napisano 1 Października Zrzuć łańcuch na najmniejsza zębatkę. Odkręć linkę od przerzutki, złap ją lekko napinając. Wrzucaj biegi w górę manetką. Jak nie będzie płynnie, tylko z oporem to zużyty pancerz i/lub linka. Najlepiej wymienić obie części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivesgaard Napisano 2 Października Autor Udostępnij Napisano 2 Października 22 godziny temu, TomekSw napisał: Linka z czasem delikatnie się wydłuża, trzeba kontrować naciąg śrubą baryłkową. Druga rzecz, to może również ślizgi w pancerzach się zużyły/zabrudziły i stawiają lince większy opór. Dzięki. Pomogło na tylnią przerzutkę. Jednak przednia i tak ma zbyt duży luz i brakuje mi kciuka żeby wrzucić niższe przełożenie, więc rower trafia do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSw Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października Tu może być kwestia aby odkręcić śrubę przytrzymującą linkę i naciągnąć nieco bardziej linkę tj. wyżej przykręcić linkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi