Deter Napisano 27 Września Udostępnij Napisano 27 Września Cześć. Proszę o pomoc i porównanie pomiędzy Rockrider 540 a Whistler 3.9. Rower do lasu, na lekki teren, łąki, single, trochę dzikiego terenu. Oczywiście dojazdy asfaltowe. Nie staruję, nie ścigam się. Mam szosę ale chcę dodatkowo spędzić czas w lesie bo mam mnóstwo pagórkowatych, leśnych terenów w okolicy. Proszę też o sugestie dotyczące wyboru rozmiaru ramy. Mam 165 cm i przekrok 75. Pozdro 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 28 Września Udostępnij Napisano 28 Września Whistler ma lepszy napęd, o większym zakresie, ale ramę na podstawowych standardach. Rockrider rama boost, taperowana główka, widelec o stopień wyżej bo to kopia raidona, ale napęd 10s. Rockrider ma też opony i obręcze przystosowane do tubeless, nie wiem jak whistler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deter Napisano 28 Września Autor Udostępnij Napisano 28 Września Ale czy w praktyce ta lepsza rama i widelec znacząco wpływa na komfort? Lepszy napęd z powodu tego, że 12s a nie 10s czy ogólnie? I co z rozmiarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xgrzehoox Napisano 28 Września Udostępnij Napisano 28 Września W Whistlerze będziesz miał odpowiedni rozmiar M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deter Napisano 28 Września Autor Udostępnij Napisano 28 Września Jeszcze chodzi mi po głowie Ridley Ignite A9 SLX. PS Rozmiar M jednak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi