Deter Napisano 27 Września 2024 Napisano 27 Września 2024 Cześć. Proszę o pomoc i porównanie pomiędzy Rockrider 540 a Whistler 3.9. Rower do lasu, na lekki teren, łąki, single, trochę dzikiego terenu. Oczywiście dojazdy asfaltowe. Nie staruję, nie ścigam się. Mam szosę ale chcę dodatkowo spędzić czas w lesie bo mam mnóstwo pagórkowatych, leśnych terenów w okolicy. Proszę też o sugestie dotyczące wyboru rozmiaru ramy. Mam 165 cm i przekrok 75. Pozdro 😉 Cytuj
wolek Napisano 28 Września 2024 Napisano 28 Września 2024 Whistler ma lepszy napęd, o większym zakresie, ale ramę na podstawowych standardach. Rockrider rama boost, taperowana główka, widelec o stopień wyżej bo to kopia raidona, ale napęd 10s. Rockrider ma też opony i obręcze przystosowane do tubeless, nie wiem jak whistler. Cytuj
Deter Napisano 28 Września 2024 Autor Napisano 28 Września 2024 Ale czy w praktyce ta lepsza rama i widelec znacząco wpływa na komfort? Lepszy napęd z powodu tego, że 12s a nie 10s czy ogólnie? I co z rozmiarem? Cytuj
xgrzehoox Napisano 28 Września 2024 Napisano 28 Września 2024 W Whistlerze będziesz miał odpowiedni rozmiar M. Cytuj
Deter Napisano 28 Września 2024 Autor Napisano 28 Września 2024 Jeszcze chodzi mi po głowie Ridley Ignite A9 SLX. PS Rozmiar M jednak? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi