Skocz do zawartości
  • 0

Prośba o identyfikację roweru na podstawie fotek ramy

Pytanie

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano (edytowane)

Nie dźwignia z Indii/Pakistanu tylko nasze europejskie - to jest przedni hamulec, który od góry naciska oponę i stare niemieckie (holenderskie chyba też) rowery miały takie hamulce.

Edit. Przykładowy stary, niemiecki rower z neta z takim hamulcem:

image.png.ce7a4763d1e00a2ddcc5e261cd86fe73.png

Edytowane przez Greg1
  • +1 pomógł 1
  • 0
Napisano

MAm gdzies na wsi taki rower. Dostalem na urodziny od przyjaciol :D . Moze nie ten sam model, ale bardzo podobny. Made in PRC :D.

Teraz sobie uswiadomilem ze mam 9 rowerow 😁:D

• Haha 1
  • 0
Napisano (edytowane)

Też kojarzę taki typ hamulca ze starymi, dziadkowymi "poniemieckimi" rowerami. Co nie zmienia faktu, że ten mechanizm może być stosowany w rowerach z Azji; w Indiach zdaje się potrafią klepać samochody prze pół wieku w niezmienionej postaci, kto lubi "Wheelers Dealers" wie o czym mowa ;) 

Hindustan Ambassador – Wikipedia, wolna encyklopedia 

@JWO Pan się przeniosłeś do Europy?

Edytowane przez spidelli
  • 0
Napisano

@spidelli Już od prawie dwóch lat, mieszkam na obrzeżach Szwarzwaldu. :D Dlatego porzuciłem szosę, na rzecz mtb enduro. Teraz mam zawsże, albo pod górkę, albo z górki. Zero płaskiego. Kilkusetkilometrową trasy jak w Szanghaju, to już historia. 

• +1 pomógł 1
Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...