placus123222 Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Witam ostatnio rozpocząłem przygodę z mtb, kupiłem rower z magurami mt 30 ( tarcze no-name) po wszystkich regulacjach rower hamował lecz z bardzo małą siłą hamowania(Twierdziłem że muszą się dotrzeć) więc jeździłem i jeździłem problem nie ustąpił po przetestowaniu tarczy od shimano( nie wiem jaka,kolegi dosyc tania) hamował jak brzytwa, więc stwierdziłem że kupię Magura Storm HC, użytkuje już dwa tygodnie, nic sie nie poprawiło tak samo jak z no-name tarcza seryjna, po wrzuceniu tarczy shimano za 40zl znów brzytwa klocki hamulcowe Magura sport 7.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasTaba Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Powoli i jeszcze raz. Jaki masz układ hamulcowy? (Nie jest to MT 30, sprawdź jeszcze raz) Klocki masz na myśli Magura 7.S? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
placus123222 Napisano 26 Września Autor Udostępnij Napisano 26 Września klocki 7.s uklad napisane jest mt thirty czyli mt30 Magura MT Thirty, 2-piston brakes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasTaba Napisano 29 Września Udostępnij Napisano 29 Września Sam musisz najpierw zrobić research. To, że na klamce jest napisane MT thirty to nie znaczy, że jaki jest zacisk. Ale pomogę Ci i w pierwszej kolejności przyjrzyj się czy to nie stare MT2. Nie wiem co oznaczał ten napis na klamkach seryjnych rowerów z magurami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
placus123222 Napisano 29 Września Autor Udostępnij Napisano 29 Września (edytowane) wyslę może zdjęcie, w międzyczasie ogarnąłem ze kazdy zacisk ma conajmniej jeden tloczek leniwy(nowy rower) Edytowane 29 Września przez placus123222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
placus123222 Napisano 29 Września Autor Udostępnij Napisano 29 Września sory za jakosc zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Października Udostępnij Napisano 24 Października Jeśli z tarczą shimano jest brzytwa to załóż tarczę shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi