Skocz do zawartości

[Lampka przednia] Magicshine, Towild, King Kong

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym kupić drugą nową lampkę do 550 zł. Mam Offbondage 1000LM.
Jazda głównie po mieście, czasami poza zmrokiem, ścieżki rowerowe, przez cały rok. Jeżdżę w dzień i noc poza latarnią i oświetlenie latarni w mieście.

Nie jeżdżę na szosie, jeżdżę na Crossowy/trekkingowe.

Musi mieć odcięcie zapobiegające oślepianiu uczestników ruchu z naprzeciwka.
Ktoś ma Magicshine Allty 1500S? Jakieś opinie? Czy Allty 1500S trzeba ustawić w dół aby nie oślepiać?

Mam do wyboru 5:
Pytanie: Który wybrać?

1. Magicshine Allty 1500S (Pilot, aplikacje Android + Wyświetlacz OLED pokazujący poziom naładowania baterii, aktualny tryb i dostępny czas pracy) - Cena 549,90 zł - Link producenta

2. Towild DL1800 - Cena 380,00 zł - Link Allegro

3. King Kong 1000LM (X7MAX) - Link Aliexpress

4. King Kong 1500LM - Link Aliexpress

5. King Kong 1500LM (L50-X6-Y) - Link Aliexpress

Edytowane przez rowerzysta34

Magicshine Evo 1700? Ja jestem zachwycony. Na miasto mijania z odcięciem jak od skalpela, na las bez odcięcia. Lampka w miarę mała, jedyna wada z perspektywy użytkownika od dwóch tygodni jest taka, że ładuję ją po dwóch 2-2,5 godzinnych przejażdżkach.

Osobiście bardzo sobie cenię montaż centralnie przed mostkiem, pod licznikiem, więc lampka jest dość dobrze zasłonięta i jej nie widać.

0e4816d903677c22f5bc7eebe7a84725.jpg

• +1 pomógł 1

Tych z linka nie znam ale używałem Gacirona kilka lat i byłem zadowolony.

W zeszłym tygodniu kupiłem nowy model KIWI 1200 i wczoraj założyłem na rower jak wracałem z roboty. Daje solidnie i fajnie widać jak działa odcięcie. Niby chińczyk ale to chyba eksportowa marka bo dopracowana w szczegółach...no i taka ..nie za tania.

Mam jeszcze jakiegoś FENIXA w rowerze ale nie pamiętam co to model. Za to sama lampka też bardzo w porządku. Tyle, że jak zerknąłem po cenach to jeszcze droższy niż GACIRON :)

Drogie ale z drugiej strony jak rok temu robiłem porządki w piwnicy to wywaliłem w kosz chyba ze 4 jakieś lampki co to kupiłem przez ostatnie kilkanaście lat. Jedna zesputa, druga coś nie łączyła chyba i zacinała się. Kolejna chyba nie spełniała zadania bo świeciła takim niebieskim światłem co to oczy bolą. Kolejna to już nawet nie wiem. Poszły w kosz...a Gaciron i Fenix służą dzielnie kilka lat.

Edytowane przez lewocz

W ramach chińskich eksperymentów kupiłem coś takiego https://pl.aliexpress.com/item/1005006514131863.html?gatewayAdapt=glo2pol jako uzupełnienie dla Knoga PWR 2000 i Bontragera ION 200 RT oraz jako zastępstwo dla nieśmiertelnego Convoya. 

Wymagania:

• niewielka,
  • czas działania ok 2-3h przy 60% mocy,  
  • odcięcie, 
  • mocowanie pod uchwytem garmina, 
  • praca jako power bank, 
  • ładowanie usb c.

I wygląda na to, że wersja 1200 lumenów spełnia wszystkie powyższe. Dodatkowo patent z wykorzystaniem zaczepu garmina jest bardzo praktyczny. Jakość wykonania całkiem ok. Można się lekko czepiać gumki zakrywającej port, ale da się przeżyć.