Michal2008 Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Cześć, na przyszły sezon chciałbym zmienić swój obecny licznik (Bryton rider 420) na coś nowego. Na dzień dzisiejszy planuje zakup Garmina 130 Plusa. Czy ktoś orientuje się czy w najbliższym czasie ma pojawiać się następca tego licznika? Licznik trochę czasu jest już na rynku i obawiam się o jego prędkość działania itp. A może macie do polecenia jakiś alternatywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Nie wiem czego oczekujesz po liczniku ale za 500-600pln kupisz używanego Gramina 530 a czasem 830. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września (edytowane) W przypadku Garmina lepiej jest kupić model z końcowej fazy produkcji, niż nowy, dopiero wchodzący model 😎. @ernorator ...tyle tylko, że w przypadku fabrycznie nowego urządzenia zyskujemy 2 lata gwarancji. Gwarancji z której Garmin wywiązuje się wzorowo. Edytowane 25 Września przez KNKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Kupowanie używek ma swoje wady i zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 25 Września Autor Udostępnij Napisano 25 Września (edytowane) Używek nie biorę pod uwagę, chyba, że kupić na testy. Nie potrzebuję kombajnu który ma 500 funkcji Potrzebuje licznika do rejestracji podstawowych danych, łączność z czujnikami zewnętrznymi, rejestracji śladu, wgrywania map np. na maratony i prowadzenie zakręt po zakręcie. Ogólnie bryton jest spoko, tylko już trochę muli, dwa prowadzenie po trasie ok, ale jak już konwertuje mapę na prowadzenia zakręt po zakręcie to nie ogarnia tego... nie wiem czy o wina urządzenia czy mapy. wydaje mi się, że 130 plus spełnia moje wymagania, jedynie obawiam się o mały ekran i właśnie prędkość działania za np. 3 lata... Edytowane 25 Września przez Michal2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Jeśli piszesz o mapach to pamiętaj, że e130 ich nie ma - masz tylko prowadzenie po śladzie, co czasem działa ok, a czasem tak sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 25 Września Autor Udostępnij Napisano 25 Września o mapach nigdzie nie pisałem, chodziło mi o pliki np. gpx ze śladem. Co masz na myśli, że działa tak sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września 39 minut temu, Michal2008 napisał: wgrywania map np. na maratony i prowadzenie zakręt po zakręcie. 130 chyba nie przyjmuje map. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 25 Września Autor Udostępnij Napisano 25 Września nie przyjmuje plików gpx? no bez jaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września BSC200, można bez problemu dostać nawet poniżej 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września 54 minuty temu, Michal2008 napisał: o mapach nigdzie nie pisałem, chodziło mi o pliki np. gpx ze śladem. Co masz na myśli, że działa tak sobie? Pisałes o "wgrywaniu map" W niektórych przypadkach przy prowadzeniu po śladzie ciężko stwierdzić czy ten skręt w lewo który właśnie mijasz, to ten w który masz skręcić, czy jeszcze nie. Jednak jeśli masz to wyświetlone na mapie to zazwyczaj jest łatwiej. Wiadomo, że to specyficzne sytuacje, kiedy masz jakąś plątaninę dróg i skrętów, ale zdarza się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bashey_pl Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Jako były posiadacz 130 Plusa to do nawigowania po śladzie to takie sobie. Chyba, że utrwalisz sobie wcześniej gdzie i jakie zakręty mają być. Bo jeśli będzie "gąszcz" skrzyżowań bądź blisko siebie to tu jest już problem. I dopiero po paru chwilach kapniesz się, że zjechałeś ze śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 25 Września Autor Udostępnij Napisano 25 Września 7 minut temu, keltu napisał: BSC200, można bez problemu dostać nawet poniżej 200 zł. nie dzięki, mam brytona teraz i myślę, że jest lepszy bądź porównywalny z takimi wynalazkami; chce coś innego "markowego". 8 minut temu, Maciorra napisał: Pisałes o "wgrywaniu map" W niektórych przypadkach przy prowadzeniu po śladzie ciężko stwierdzić czy ten skręt w lewo który właśnie mijasz, to ten w który masz skręcić, czy jeszcze nie. Jednak jeśli masz to wyświetlone na mapie to zazwyczaj jest łatwiej. Wiadomo, że to specyficzne sytuacje, kiedy masz jakąś plątaninę dróg i skrętów, ale zdarza się. ok, rozumiem, no w lesie tak jak piszesz czy skręcać w tą ścieżkę czy to nie to "mapy" chodziło mi o gpx-y itp. moje przejęzyczenie 3 minuty temu, bashey_pl napisał: Jako były posiadacz 130 Plusa to do nawigowania po śladzie to takie sobie. Chyba, że utrwalisz sobie wcześniej gdzie i jakie zakręty mają być. Bo jeśli będzie "gąszcz" skrzyżowań bądź blisko siebie to tu jest już problem. I dopiero po paru chwilach kapniesz się, że zjechałeś ze śladu. to to samo będzie na wszystkich urządzeniach bez mapy, tak samo mam na obecnym liczniku, że czasem nie wiadomo czy skręcać czy jechać dalej 😮 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bashey_pl Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września No właśnie. Dlatego sugeruje brać już coś z mapami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 25 Września Autor Udostępnij Napisano 25 Września tylko nie widzę sensu, bo te trasy to potrzebne mi są na wyścig na wypadek W, na jazdy treningowe tego nie używam, a jak nawet to zawsze mogę się zawrócić itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek595 Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września No tak 😅 podczas wyścigu niepotrzebne są precyzyjne wskazania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 25 Września Autor Udostępnij Napisano 25 Września zazwyczaj na wyścigu masz bardzo precyzyjnie oznakowane skręty przynamniej na tych co startuje, ale pewnie się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Pytanie, czy EDGE Explorer 1 z cała swoją listą wad nie jest lepszym pomysłem niż EDGE 130. Cenowo jedyna wychodzi pojawia się w cenach podobnych do 130. Ciekawostka https://bikable.com/accessories/navigation-and-computers/bike-computers/garmin-edge-530 taniej niż 130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 25 Września Autor Udostępnij Napisano 25 Września ? https://www.eazymut.pl/garmin-edge-130-plus/6348-edge-130-plus-gwarancja-2-lata-010-02385-01-2l.html?search_query=130+plus&results=8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Jeszcze promocja na Explorer 1 => https://www.deporvillage.pl/garmin-edge-przegladaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Liczniki raczej działają cały czas tak samo szybko, zwłaszcza te starsze gdzie nie ma już aktualizacji softu. Jak pojawia sie zamulanie to wynika to raczej właśnie z jakichś nowości w oprogramowaniu. Akurat mam w rodzinie 130 Plus, mały, poręczny, działa szybko, tylko ma taka jedna przypadłość, że na rondach potrafi się wyłączyć/zresetować I nie jest to jednostkowy przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kornut Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Polecam liczniki firmy Magene C606 cena na Allegro około 600zł kolorowy wyświetlacz dotykowy, mapy wf 4gb pamięci 2,8 cala wyświetlacz menu w języku polskim. https://www.magene.com/en/all-products/85-c606-gps-smart-bike-computer.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 7 Listopada Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada kupiłem na testy podstawowego garmina 130, podstawowego czyli bez plusa. jest opcja, aby wyświetlał rzeczywista temperaturę otoczenia? znalazłem coś takiego: to jest rzeczywista temperatura? czy jakaś prognoza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi