Veximolog Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września Dzień dobry Trzy miesiące temu kupiłem dwie opony Challenge Strada Bianca. Po przejechaniu 1100km pojawiły się pęknięcia/sparcienia na oponach oraz jedno większe pęknięcie wzdłuż całej opony. Czym jest to spowodowane? Ciśnienie w oponie prawidłowe, sprawdzane. Jazda do pracy po mieście. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września Jest to spowodowane marną jakością opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września O kurde, ale tandeta. A niby robione ręcznie, przez co kosztują kupę kasy. Jak wyżej. Można sobie pisać wypracowania, a konkluzja jest prosta: po prostu marna tandeta. Ja bym pisał do producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września Tak z ciekawości. Jest jakaś data produkcji na tych oponach ? Bo u mnie tak wyglądają opony które przeleżały kilka (bliżej 10-ciu) lat w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września Pytanie gdzie kupowałeś ... w sprawdzonym poważnym sklepie czy na portalu aukcyjnym lub azjatyckich internetach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września Data produkcji może dużo powiedzieć. Może to jakiś leżak magazynowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września 1 godzinę temu, Krypto.Szosowiec napisał: O kurde, ale tandeta. A niby robione ręcznie, przez co kosztują kupę kasy. Jak wyżej. Można sobie pisać wypracowania, a konkluzja jest prosta: po prostu marna tandeta. Ja bym pisał do producenta. Zacytuje sam siebie. To wszystko pod warunkiem że opona jest świeża. Jeżeli ma X lat, to normalna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veximolog Napisano 25 Września Autor Udostępnij Napisano 25 Września 22 godziny temu, grzesiowu napisał: Pytanie gdzie kupowałeś ... w sprawdzonym poważnym sklepie czy na portalu aukcyjnym lub azjatyckich internetach. Kupowałem w sklepie Bikeinn. 23 godziny temu, chrismel napisał: Tak z ciekawości. Jest jakaś data produkcji na tych oponach ? Bo u mnie tak wyglądają opony które przeleżały kilka (bliżej 10-ciu) lat w garażu. Na bokach opony nie znalazałem nic co by przypominało date. Za to jest taka numeracja w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września nie masz nigdzie 4 cyfrowego kodu na zewnątrz? np 1423 - 14 tydzien 2023 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Niewielu producentów podaje datę na oponie. Na Continentalu mam, na Schwalbe nie. Mam szosowe koła z Challenge Strada i nigdzie nie znalazłem daty, wewnątrz widnieje podobny nadruk ale nie daje się rozszyfrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września 2 godziny temu, Veximolog napisał: Na bokach opony nie znalazałem nic co by przypominało date. Czasami w niewielkich firmach bez skomputeryzowanych magazynów ktoś czegoś nie dopatrzy i produkt może sobie przeleżeć długo niezauważony. Nie sądzę żeby w takim Bikeinn taka sytuacja miała miejsce czy kupowali skądś jakieś leżaki magazynowe. Dla mnie to jakaś wada produkcyjna i opony bym reklamował. Możesz spróbować napisać bezpośrednio do Challenge, pewnie odeślą Cię do sklepu, ale mail z załączoną fotką nic nie kosztuje. Trochę opon w życiu zjeździłem i nic mi nie parciało. No chyba że zostawiłem na długie lata nieużywane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września (edytowane) @Veximolog to są zwykłe Strady wulkanizowane i były robione do 2020 roku. Nie mają nic wspólnego z tymi ręcznie klejonymi. Te późniejsze wulkanizowane są już trochu inne. Bo jakby ktoś nie wiedział to są trzy odmiany tych opon , dwie ręcznie klejone i jedna budżetowa wulkanizowana " maszynowo". Edytowane 25 Września przez pecio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września No to kolega rozwiał wątpliwości, leżak i pytanie z kórego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veximolog Napisano 9 Października Autor Udostępnij Napisano 9 Października Cześć, przybywam z informacją co to tych opon. Napisałem do Challenge oraz uruchomiłem zwrot na Bikeinn. Sklep zaproponował mi częściowy zwrot środków (64PLN!), odrzuciłem ofertę. Następnie zaproponowali 240PLN czyli w moim przypadku wartość jednej opony. Odrzuciłem ponownie żądając wykonania całego zwrotu. W tym czasie odpisał Challenge że nic nie moga zrobić, jednynie dają mi "zielone światło" na zwrot w całości. Na drugi dzień, tworząc maila dla Bikeinn z tą informajcą dostałem wiadomość na koncie sklepu, że przepraszają za nieporozumienie i zwócili całość kasy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi