jacek_placek7 Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września Cześć, zaczęło mi strzelać w suporcie (kwadrat) . Zerwałem gwint po stronie zębatek. Chciał bym wymienić na coś mocniejszego , ważę 110 kg , coś deore? Polecacie coś? Przerzutki Turney tx 2x8 . W sumie mi to pasuje , chociaż z czasem mógł bym zmienic na 2x9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września Możesz kupić taką korbę ze zintegrowaną osią. Mimo,że ma niedemontowalne blaty to będzie to dla Ciebie fajny upgrade i przerobisz na 2x9 w przyszłości, oczywiście do tego nowy suport. https://www.centrumrowerowe.pl/mechanizm-korbowy-shimano-alivio-fc-mt210-pd22736/ tańszą alternatywą jest to: https://www.centrumrowerowe.pl/mechanizm-korbowy-shimano-altus-fc-mt101-pd22737/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek_placek7 Napisano 24 Września Autor Udostępnij Napisano 24 Września Czy te korby 2×11 będą pracować z kaseta 8? Czy nie lepiej dołożyć do deore? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września Wiesz co nigdy tego nie łączyłem, ale zmieniłbym przerzutkę przód na 2x11 i łancuch 11 rzędów dołożył. Sądze,że wtedy działałoby ale głowy nie dam. i manetke oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek_placek7 Napisano 24 Września Autor Udostępnij Napisano 24 Września Najbardziej chodzi mi o tą korbe z przodu bo już wkxxx mnie to stukanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września Wiesz nie będe Ci mówil kupuj i montuj, bo producent nie przewiduje takich mieszanek a Ty później możesz nie być zadowowolony z pracy napedu, najpewniejsza moim zdaniem ta pierwsza która podałem w linku. Nie jest to deorka ale skoro do tej pory jezdziłeś na takim napędzie tzn,że Ci wystarczał a to będzie krok do przodu. Sam różne kombinacje robie ale tylko dla siebie i czasem po prostu godze się na pewne niedogodności. Komuś raczej według zalecen producenta. A jaką miałeś korbe? wg producenta ta jest do 2x8: https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/shimano/FC-M315-2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek_placek7 Napisano 24 Września Autor Udostępnij Napisano 24 Września Zastanawia mnie tylko czy to będzie chodzić, z drugiej strony raczej tak skoro pracuje z 2x10. Jak bym chciał odwrotnie to mógł by być problem... chyba. Nie chcę znowu wymieniać połowy roweru skoro reszta jest ok póki co. Ogólnie to chciał bym wyrzucić ten trzeszczący suport. Żonie wymieniłem na nowy i zostało przy kwadracie , tyle że ona nie ma takiej masy jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września 7 godzin temu, jacek_placek7 napisał: Cześć, zaczęło mi strzelać w suporcie (kwadrat) . Zerwałem gwint po stronie zębatek. Ale który gwint? Miski suportu czy śruby mocującej korbę do osi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek_placek7 Napisano 24 Września Autor Udostępnij Napisano 24 Września Ten gwint którym można ściągnąć korbe z suportu. Od strony zebatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września Aha, czyli gwint pod ściągacz? Ale to akurat nie ma związku z jakością korby i Twoją wagą. Zarówno suport na kwadrat, jak i sama korba tego typu nie jest przeszkodą (jeśli wszystko jest poprawnie zamontowane) w używaniu takiego zestawu przez osobę o wadze 110 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek_placek7 Napisano 24 Września Autor Udostępnij Napisano 24 Września Chodzi o to, że strzela piach w suporcie . Jak zerwałem gwint to nie da się tego normalnie zdjąć żeby wyczyścić. Jeżeli uda się wyczyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi