WojtasTaba Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września (edytowane) Cześć, już kilka razy natknąłem się na obręcze, które w całości są czarne i współpracują z v-brake'ami. To jakaś super twarda anoda? Ceramika? To się nie ściera? To działa? Jakieś przykłady na rynku aftermarket? Przykład: Edytowane 23 Września przez WojtasTaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września Cytat To jakaś super twarda anoda? Anoda się ściera. Cytat Ceramika? Ceramika albo powłoka plazmowa i się nie ściera, ew się zmatowi Do szosy fsa robiło kiedyś koła serii "team" z anodą (gdzie po kilkuset kilometrach wyglądało to już źle) i "trimax kb" z ceramiką która się nie ścierała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września Rigida miała obręcze w wersji z powłoką Carbide Supersonic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasTaba Napisano 25 Września Autor Udostępnij Napisano 25 Września W zasadzie nałożenie powłoki ceramicznej można ogarnąć już nawet od kilku stówek, więc jak komuś zależy to jest to jeszcze jakoś rozsądne cenowo. Z węglikami już gorzej. W sumie wiem już co chciałem wiedzieć. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 26 Września Udostępnij Napisano 26 Września @WojtasTaba podrzuciłeś rower trialowy, bo miał akurat czarne felgi na zdjęciu, czy chcesz obręcz typowo do tralówki? Bo jak to drugie, to powinieneś wiedzieć, że tam hamulce są używane inaczej niż w "zwykłym" rowerze, więc i ścieranie obręczy będzie przebiegało inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasTaba Napisano 28 Września Autor Udostępnij Napisano 28 Września Akurat podrzuciem (tak się trafiło), bo czasem też myślę, o jakieś nowej trialówce i sobie przeglądam ja wiem że te rowery robią przebiegi żadne, więc tam pewnie nawet zwykła anoda długo by się utrzymała (te ze zdjęcia akurat okazały się anodowane). Nie mniej składam jeden rower z magurą hs33 na tyle i zawsze koliły mnie w oczy srebrne ranty obręczy w v brejkach, a tu taka ciekawostka. Fajnie jakby to było tańsze i bardziej dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi