pedalarz339 Napisano 23 Września 2024 Napisano 23 Września 2024 Testowałem może ktoś siodełka z wierzchem wykonanym w technologii 3D? Dotychczas miałem siodełko tej firmy ale wersję z pianką i wierzch wykończony ekoskórą/tworzywem. Super lekkie i wygodne a w dodatku tanie: RYET Ultralight Leather Teraz myślę wziąć takie Zastanawiam się czy ta warstwa wierzchnia w technologii druku 3D poza wentylacją daje jeszcze jakieś korzyści? Siodełko droższe i cięższe ale przeżyję te 70g więcej jeżeli ma to oznaczać podniesienie komfortu. Cytuj
rowerowe_lowe Napisano 23 Września 2024 Napisano 23 Września 2024 Powiem szczerze że bardzo ciekawy temat w kontekście ogólnorowerowym nie tylko siodełka Cytuj
TheJW Napisano 23 Września 2024 Napisano 23 Września 2024 . taktyczna kropka, bo ostatnio też zastanawiałem się nad siodłem RYET Cytuj
Krypto.Szosowiec Napisano 24 Września 2024 Napisano 24 Września 2024 To drugie mi gdzieś mignęło na YT: Nie jestem pewny czy to na 100% to samo ( znając życie to tak). Wygląda jak dobry sposób na wywalenie pieniędzy w błoto. Z tego co widziałem, to masz firmowy odpowiednik, no ale kosztuje sporo więcej. Cytuj
Nemrod82 Napisano 1 Października 2024 Napisano 1 Października 2024 He he to z filmiku to podróbka Fizika Versus Evo Adaptive. Te Reyeta to kompletnie inna konstrukcja. Mam je około półtora roku. Jak dla mnie najwygodniejsze jakie miałem. Idealnie spasowało się z moim tyłkiem.Zrobione 360 km longiem na przełaju bez problemów. Ma natomiast dwie wady. Pierwsza to, że syf dostaje się do środka druku i jest go trudniej usunąć niż z powierzchni zwykłego siodełka. Druga to, że przy niskich temperaturach ~0 stopni) twardnieje na tyle, że zauważalnie szybciej wyciera spodenki( efekt tarki). Od 2 miesięcy mam wersję z tym pełniejszym pokryciem z góry. Zobaczymy po zimie czy będzie lepiej z wycieraniem. Cytuj
pedalarz339 Napisano 2 Października 2024 Autor Napisano 2 Października 2024 Ugina się to coś lepiej niż pianka czy jest uczucie siedzenia na twardym plastiku jeżdżąc bez "pampersa" Cytuj
Nemrod82 Napisano 3 Października 2024 Napisano 3 Października 2024 Pianka piance nie równa. Ogólnie w miejscach gdzie druk jest bardziej gęsty jest sztywniejsze tam gdzie rzadszy jest bardziej miękkie. Sama skorupa zaś porównując np do tej z siodełek Fizika jest sztywna. Nie pracuje specjalnie ani się nie ugina. Jak dla mnie dość komfortowo jest nawet bez pampersa. Cytuj
TheJW Napisano 3 Października 2024 Napisano 3 Października 2024 Od kiedy to miękkość siodełka wpływa na jego komfort? Dobrze dopasowane może być całe z plastiku czy karbonu, bez żadnej wyściółki, i będzie wygodne, bo podpiera tyłek w odpowiednich miejscach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi