pedalarz339 Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września Testowałem może ktoś siodełka z wierzchem wykonanym w technologii 3D? Dotychczas miałem siodełko tej firmy ale wersję z pianką i wierzch wykończony ekoskórą/tworzywem. Super lekkie i wygodne a w dodatku tanie: RYET Ultralight Leather Teraz myślę wziąć takie Zastanawiam się czy ta warstwa wierzchnia w technologii druku 3D poza wentylacją daje jeszcze jakieś korzyści? Siodełko droższe i cięższe ale przeżyję te 70g więcej jeżeli ma to oznaczać podniesienie komfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowe_lowe Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września Powiem szczerze że bardzo ciekawy temat w kontekście ogólnorowerowym nie tylko siodełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września . taktyczna kropka, bo ostatnio też zastanawiałem się nad siodłem RYET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września To drugie mi gdzieś mignęło na YT: Nie jestem pewny czy to na 100% to samo ( znając życie to tak). Wygląda jak dobry sposób na wywalenie pieniędzy w błoto. Z tego co widziałem, to masz firmowy odpowiednik, no ale kosztuje sporo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października He he to z filmiku to podróbka Fizika Versus Evo Adaptive. Te Reyeta to kompletnie inna konstrukcja. Mam je około półtora roku. Jak dla mnie najwygodniejsze jakie miałem. Idealnie spasowało się z moim tyłkiem.Zrobione 360 km longiem na przełaju bez problemów. Ma natomiast dwie wady. Pierwsza to, że syf dostaje się do środka druku i jest go trudniej usunąć niż z powierzchni zwykłego siodełka. Druga to, że przy niskich temperaturach ~0 stopni) twardnieje na tyle, że zauważalnie szybciej wyciera spodenki( efekt tarki). Od 2 miesięcy mam wersję z tym pełniejszym pokryciem z góry. Zobaczymy po zimie czy będzie lepiej z wycieraniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedalarz339 Napisano 2 Października Autor Udostępnij Napisano 2 Października Ugina się to coś lepiej niż pianka czy jest uczucie siedzenia na twardym plastiku jeżdżąc bez "pampersa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października Pianka piance nie równa. Ogólnie w miejscach gdzie druk jest bardziej gęsty jest sztywniejsze tam gdzie rzadszy jest bardziej miękkie. Sama skorupa zaś porównując np do tej z siodełek Fizika jest sztywna. Nie pracuje specjalnie ani się nie ugina. Jak dla mnie dość komfortowo jest nawet bez pampersa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października Od kiedy to miękkość siodełka wpływa na jego komfort? Dobrze dopasowane może być całe z plastiku czy karbonu, bez żadnej wyściółki, i będzie wygodne, bo podpiera tyłek w odpowiednich miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi