Skocz do zawartości

[Amortyzator przedni] Öhlins RXF 38 m.2 - rysa na goleni

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko.

Mam kłopot,  a przynajmniej mi się tak wydaje..

Kupiłem niby nówkę RXF'a 38m.2 z OLX'a, amor faktycznie nieużywany, w środku czyściutki.. jednak po obejrzeniu goleni na jednej jest pozioma rysa jakby od ślizgu na połowie obwodu goleni (z tyłu).. 

amor ma 170 mm skoku i na takiej właśnie odległości od korony jest ta rysa. Wychodzi wiec na to że jest na wysokosci uszczelki albo tuż pod nią..

Nie jest głęboka ale delikatnie wyczuwalna pod paznokciem.. co z tym można zrobić? Polerować? Czy się nie przejmować? Obawiam się dewastacji ślizgów..20240922_212114_resized.thumb.jpg.7143bda9841241a5ce5a9b11db49c1f6.jpg

Jak nie jest ostra jak przejeżdzasz opuszkiem, to ja bym nie ruszał, bo tylko pogorszysz sytuację.

Problem jest taki, że pozioma rysa może w jakiś sposób lekko naruszać uszczelki i ślizgi. Jeżeli jest gładka i płytka, to pewnie wpływ będzie znikomy.

Mnie tylko zastanawia, skąd ona się wzięła. Pionowa rysa to nie problem, bo zrobić ją łatwo. No ale pozioma?

Ja bym napisał do producenta. Może oni powiedzą coś więcej.

Może to kwestia światła, ale ja też widzę tam jakieś dwa pionowe przytarcia.

BTW: a masz jakiś paragon, dowód zakupu, cokolwiek? Bo mówiąc szczerze, jeżeli kupiłeś widelec za tyle kasy, bez gwarancji, to nie wiem czy to była rozsądna decyzja.

Edytowane przez Krypto.Szosowiec

Te pionowe kreski to światło, rysa bardzo płytka pod opuszkiem nie wyczuwalna.

Też się zastanawiam skąd się to mogło wziąć i tak sobie myślę że to może od "chwytu" podczas cięcia.. przecież te "rurki" są cięte z jednej długiej.

Cale szczęście Udało mi się skontaktować ze sprzedającym i wyśle zgłoszenie do producenta na podstawie zdjęć. Zobaczymy co odpowiedzą. 

Jak odrzuca to będzie zwrot z którym sprzedający nie ma problemu.

Oby więcej takich sprzedających 💪

Te pionowe kreski to światło, rysa bardzo płytka pod opuszkiem nie wyczuwalna.

Też się zastanawiam skąd się to mogło wziąć i tak sobie myślę że to może od "chwytu" podczas cięcia.. przecież te "rurki" są cięte z jednej długiej.

Cale szczęście Udało mi się skontaktować ze sprzedającym i wyśle zgłoszenie do producenta na podstawie zdjęć. Zobaczymy co odpowiedzą. 

Jak odrzuca to będzie zwrot z którym sprzedający nie ma problemu.

Oby więcej takich sprzedających 💪