mattpl Napisano 22 Września Udostępnij Napisano 22 Września Cześć, mam pytanie dotyczące napędu do gravela, aktualnie mam apexa 1x11, kupiłem nową ramę i chciałem tam wrzucić osprzęt który mi został z poprzedniego roweru tj.105 r7000, korba 50-34, kaseta 34, krótki wózek. Da się z tego setupu coś ogarnąć do gravela czy raczej lipa będzie i szukać czegoś ze sprzęgłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 22 Września Udostępnij Napisano 22 Września Jeśli nie będzie dla ciebie za twardo to możesz zakładać. 105 jest w pełni kompatybilna z grx 11s więc możesz samą przerzutkę wymienić, ew. istnieje jeszcze ultegra rx ale ona chyba max 34t ogarnia Krótki wózek 105 działał z kasetą 34? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mattpl Napisano 23 Września Autor Udostępnij Napisano 23 Września Oryginalny na 100% z 32 działa, tu mam założony carbonowy a'la garbaruk z Ali (ltwoo chyba) i 34 ogarnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mattpl Napisano 25 Września Autor Udostępnij Napisano 25 Września pytanie, przerabiał ktoś korbę 2x na 1x? W niektórych wypadkach widziałem, że blat narrow + podkładki żeby złapać linię łańcucha i działało to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Korba 105 słabo się nadaje pod takie modyfikacje, będzie to pokracznie wyglądać, ale technicznie jest do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak56 Napisano 27 Września Udostępnij Napisano 27 Września Ja na próbę zrobiłem sobie z 2x11 na 1x11 z Shimano 105. U mnie działa w porządku. Tak to wygląda na rowerze. Na ali widziałem jeszcze takie dokładki do ramion korby aby poprawić wygląd, ale nie mogę teraz tego odnaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi