Serbi Napisano 26 Września Udostępnij Napisano 26 Września Cienka lycra u Assosa to znany temat (trzeba przewinąć do postu Wilka): https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=27902.0 Ja mam spodenki Castelli, ale raz ze z szelek robią się sznurki, dwa silicony na nogawkah to pionowe paski (w moich) i mozna szału dostać po 3 godz. tak "gryzą" w uda (przynajmniej mnie), zauważyłem tez lekkie zmechacenia/obtarcia lycry po połowie sezonu i sam nie wiem, co myśleć... mam kilka "drobiazgow" C i są super, a tu taki zonk z tymi bibsami. Kupilem na probę dlugie spodnie Eyen jesienne, jakies tanie specjalnie nie były, ale kilka osob mówiło, ze na razie marka jest super bo dostaję sie klasowy ciuch z extra wkładką w b. dobrej cenie. Po przymiarce faktycznie widać b. dobrą jakość - jak troche pojeżdże to moze opisze moje odczucia. Co do innych bibsow, to moze Raso? Albo Endura po prostu, przynajmniej pewna jakość. Jest jeszcze trendy Rapha i POC, no ale nie kazdy chce wyglądać jak z katalogu zalando 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 26 Września Autor Udostępnij Napisano 26 Września W moim przypadku jest zabawnie. Po tym jak ASSOS spuścił mnie na drzewo tzn. odesłał do sprzedawcy napisałem do sklepu breuninger a potem zadzwoniłem. No i sprawy mają się tak: telefon - po krótkiej rozmowie telefonicznej dostałem etykietę i odesłałem spodenki, wg. konsultanta z infolinii do 14 dni zwrot kasy na konto, kontakt przez www - błyskawicznie dostałem numer zgłoszenia i info, że mam zaczekać. Dzisiaj dostałem maila, że problem wymaga głębszej analizy i czasu na nią, mam czekać. W każdym razie spodenki odesłałem do Niemiec, dołączyłem kartkę z opisem problemu i fotkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 26 Września Udostępnij Napisano 26 Września Trochę już po fakcie ale dorzucę info od siebie. Na stanie 2x Mille GT i 1x Mille GT C2. Łączny przebieg około 8 - 9 tys km (C2 najmniej). W zasadzie nie widzę śladów używania. @chrismel Mam GTS Spring Fall od ~wiosny b.r. i są one jednak dosyć ciepłe, to w zasadzie przycięte bibsy zimowe, założyłem je tylko kilka razy w przedwiośniu, podejrzewam, że niedługo wrócą do łask @Eathan jakiś czas temu kupiłem spodenki Castelli Free Aero RC i chyba po dwóch tygodniach wylądowały na OLX-ie. Wykonanie marne, wystające nitki, nierówne szwy, ale co najgorsze - potwornie obcisłe w kroczu (rozmiar M, gdzie w Assosie mam S), poza tym bardzo wąskie nogawki, ubieranie to była męka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 26 Września Udostępnij Napisano 26 Września U mnie Mille GT przetarły się całkiem...Za to Castelli ma tendencje do prucia się. Na 4 sztuki jakie miałem dwie się spruły ( jedna na łączeniu na zewnątrz a w drugiej odpruła się pielucha). Dobre spodenki robi też Sugoi ( szczególnie wkładka Formula Fx robi robotę). Za to najwygodniejsze spodenki jakie miałem to he,he: https://a.aliexpress.com/_EzlSlWt Zaliczone 16,5 h jazdy bez bólu tyłka czu obtarć ( ale tu druga połowa to odpowiednie siodełko). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 26 Września Autor Udostępnij Napisano 26 Września A ktoś testował to cudo => https://endurastore.pl/spodenki_endura_pro_sl_egm_bibshort,27,7608.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 26 Września Udostępnij Napisano 26 Września @marcesco do tych spodenek GTS Spring Fall idealnie pasowałyby moim zdaniem te nogawki: https://www.assos.com/eu/gt-spring-fall-leg-warmers-177140.html Są bardzo wygodne ale nie zgrywają się ze spodenkami typowo letnimi bo są za ciepłe w stosunku do nich. Jedyna wada to że ciężko je założyć bez zdjęcia spodenek. Gdybyś kiedyś szukał nogawek to na pewno warto przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 26 Września Udostępnij Napisano 26 Września No właśnie tydzień temu sprzedałem podobne nogawki Assosa, ale starszy model, przez 3 lata ubrałem je raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 9 Października Autor Udostępnij Napisano 9 Października Tytułem domknięcia wątku. Sklep Breuninger dokonał właśnie zwrotu środków. Procedura wyglądała tak: Mail - po kilku dniach odpisali, że potrzebują więcej czasu, - po kolejnych kilku dniach napisali, że nie dokonują wymiany (wspominałem o zwrocie środków lub wymianie na nowe spodnie), Telefon - skoro nie było szybkiej odpowiedzi na mila zadzwoniłem na infolinie, - po 2 minutach rozmowy dostałem etykietę zwrotu, - odesłałem spodnie, - po 9 dniach otrzymałem zwrot środków na konto. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października Brakuje epilogu: - teraz jeżdżę z gołą dupą 😂 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 9 Października Autor Udostępnij Napisano 9 Października @TheJW kto kupuje gacie assosa ten jest gołodupcem A tak poważnie to kupiłem w ramach testu (na tych kilka ciepłych dni co zostały) gacie z Ali. Jestem całkiem mile zaskoczony. Kupię też nowe assosy bo jednak ten krój + kompresja jest super! Nowy sezon nowe gacie, po sezonie reklamacja i wymiana / zwrot. Do czasu jak na głównej stronie ASSOS zawiśnie moje zdjęcie i napiszą, że tego typa nie obsługują. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października Cytat Nowy sezon nowe gacie, po sezonie reklamacja i wymiana / zwrot No tylko że jeździć z prześwitami to nie wiem czy jest tego warte, no chyba że chcemy wywalić tylną lampkę bo i tak będziemy świecić, zawsze to te parę gram mniej 🤣 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 9 Października Autor Udostępnij Napisano 9 Października Kilka gram zejdzie też z samych gaci... Ten prześwit nie bierze się z niczego. Tak musi ubyć trochę materiału 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajbna Napisano 12 Października Udostępnij Napisano 12 Października W dniu 9.10.2024 o 17:31, Eathan napisał: Nowy sezon nowe gacie, po sezonie reklamacja i wymiana / zwrot. Pytanie ile masz sztuk tych gaci ? Bo jak jedne to może stąd przedwczesne zużycie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 12 Października Autor Udostępnij Napisano 12 Października @szajbna assosy jedne i jeździły na zmianę z innymi gaciami. Generalnie jakoś nie widzę sensu posiadania więcej niż 2 par krótkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajbna Napisano 12 Października Udostępnij Napisano 12 Października ok zależy ile kto jeździ w tygodniu, a zapytałem czy jedna bo jednak częste pranie skraca życie na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 12 Października Udostępnij Napisano 12 Października Pot poczyni raczej większe szkody niż pranie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi