Eathan Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września (edytowane) Jak u Was wygląda trwałość tych spodenek? Niestety u mnie nie wygląda to zbyt dobrze. Model Mile GT C2, materiał z tyłu nad wkładką stał się przeźroczysty. Miejsce oznaczyłem na zdjęciu. Zakup czerwiec 2023, czyli faktycznie sezon jazdy. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Edytowane 20 Września przez Eathan 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekCH Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września Mam Mille GT kupione w połowie 2021. Super spodenki, u mnie nic się nie dzieje z zastrzeżeniem, że nie używam ich na co dzień tylko głównie na długie wypady, albo zawody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września @Eathan zrób zdjęcia dokładne i pod światło. Napisz do centrali w Szwajcarii z opisem problemu. Bez problemu przyślą nowe. Przynajmniej kumplowi tak zaordynowali nowe gacie jak szwy puściły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września ASSOS Cento Evo 06.2022, gdzieś we wrześniu 2023 przetarły się w kroczu, teraz jeżdżą na trenażerze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września Dobrze by było podawać przebieg bo sezon u każdego może być inny, u jednego 2000 km, u innego 10000 km. Mille GTS, 3 sezony letnie, przebieg 13000-15000 km. Też w tym miejscu materiał jest cieńszy ale jak patrzę pod światło to różnicy pomiędzy bokami a tyłem (pomimo że jest to ten sam kawałek materiału) nie widać. Za to czuję pod palcami. Dodatkowo pod koniec tego sezonu gumka która jest wszyta z przodu zaczęła wyłazić. 4-ty sezon na pewno w nich zacznę ale wątpię żeby dotrwały do końca, Natomiast to opisujesz, czyli trwałość 1 sezon, to trochę słabo. Zrobiłbym jak sugeruje @pecio. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 21 Września Autor Udostępnij Napisano 21 Września @pecio dzięki za podpowiedź. Ogarnę foty i napiszę. Zwłaszcza, że przebieg tych spodenek to ok 5000 km. Dla porównanie polskie martombike z przebiegiem dużo większym nie zrobiły się przeźroczyste. Mają inne bolączki. @chrismel zgadza się ten kawałek jest cieńszy. Co ciekawe problem jest mniej więcej na środku tak jak narysowałem. Bliżej boków jest OK. Więc ewidentnie coś tutaj poszło nie tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 21 Września Udostępnij Napisano 21 Września Ponieważ u mnie jest to dokładnie to samo miejsce sądzę że z jakiś powodów spodenki kolarskie są w nim są bardziej wycierane. Może Assos zastosował jednak zbyt cienki materiał ? GTS są w wersji Spring-Fall, w opisie na ich stronie lekko ocieplone ale nie macałem ich. Być może nie są jednak tak ciepłe i nadawały by się na mniej upalne dni w lato a grubszy materiał byłby bardziej trwały ? W każdym razie 5000 km to przesada. Jak ktoś jeździ dużo to musiałby kupować 3-4 szt spodenek na sezon ? Zdecydowanie złożyłbym reklamację w Assosie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbajol Napisano 22 Września Udostępnij Napisano 22 Września W dniu 21.09.2024 o 05:14, Eathan napisał: Ogarnę foty i napiszę Daj znać jak się temat potoczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory34 Napisano 22 Września Udostępnij Napisano 22 Września Zakupione 12 .04 obecnego roku damskie Assosy UMA GT BIB SHORTS C2 ,używane zamiennie przez żonę z innymi spodenkami .Przejechane w nich max 600km. Trochę słabo, jak po tak małym dystansie wygląda ściągacz od wewnętrznej strony w jednej nogawek. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 23 Września Autor Udostępnij Napisano 23 Września Zgodnie z informacjami od Was zrobiłem foty, napisałem do Assosa. Dam znać jak będzie odpowiedź. Jeszcze fotka dla potomnych. U mnie tak to wygląda. Tutaj bez szczególnego naciągania materiału. Na tyłku wygląda to jeszcze gorzej, bo jednak napięcie jest dużo większe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory34 Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września Podobnie i u mnie ,poszło zgłoszenie wraz z fotkami do Assosa. Już nawet dostałem nr zgłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 23 Września Autor Udostępnij Napisano 23 Września Odpisali z Assosa i spuścili na drzewo. Odpowiedź bardzo miła, mam kontaktować się ze sprzedawcą. Więc napisałem do sklepu, w którym kupiłem spodenki. Będę informować o postępach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września 10 godzin temu, Eathan napisał: Zgodnie z informacjami od Was zrobiłem foty, napisałem do Assosa. Dam znać jak będzie odpowiedź. Jeszcze fotka dla potomnych. U mnie tak to wygląda. Tutaj bez szczególnego naciągania materiału. Na tyłku wygląda to jeszcze gorzej, bo jednak napięcie jest dużo większe. Co drugi kolarz "zawodowy" na słynnych Gassach w takich jeździ. ;-)) Ile ja się rowów naoglądałem, gdy jeździłem wolniej... 😅 To było moją motywacją do szybszej jazdy i teraz to oni oglądają mnie od tyłu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory34 Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września Ja dostałem drugiego @ i prośbę o ponowne przesłanie foto problemu , foto całych spodenek ,podanie rozmiaru i dowód zakupu . Zobaczymy co dalej z tego wyniknie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września (edytowane) @Eathan jak kupiłeś w polskim sklepie to cieńko to widzę. Zawsze znajdą jakąś wymówkę. Nie wiem jak opisałeś problem centrali . Czy pokusiłeś się o wplecenie do przekazu " elementów dramatycznych" ? Coś w stylu ......sklep się wypiął na mnie , gdzie ta legendarna trwałość i ekskluzywność z której słynie Assos , jak Wasze gacie mają się sypać po miesiącu to wracam do Castelli , itd. Edytowane 23 Września przez pecio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 24 Września Autor Udostępnij Napisano 24 Września @pecio kupiłem w sklepie niemieckim https://www.breuninger.com Napisałem do nich, czekam na odp. Potem napisze do Assosa raz jeszcze. W każdym razie rozglądam się za kolejnym gatkami. Mimo, że Assos mi spasował idealnie to kolejnych raczej nie kupię. Zerkam w Castelli ale nie wiem na jaki model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września Uff ... to spoko jak w niemieckim. A wysłałeś kopie rechnung Assosowi. Inaczej traktują klientów "szprechających". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 24 Września Autor Udostępnij Napisano 24 Września Tak wysłałem w załączniku razem z fotkami. Mimo to napisali, że mam kontaktować się ze sprzedawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 24 Września Autor Udostępnij Napisano 24 Września No dobra. Dodzwoniłem się do sklepu. Ciekawe podejście. Mam odesłać, do 14 dni zwrot kasy. Mam już etykietę zwrotną. Nie prosili o zdjęcia, nawet nie pytali co dokładnie się stało. Teraz szukam nowych gaci na szybko. No i nie jestem przekonany, czy chce Assosa. Myślałem o chwalonych przez @TheJW Questach, ale z wiadomych powodów wywiało rozmiarówkę i niewiadomo,o kiedy będzie. Teraz zerkam na Castelli Endurance 3 z wkładką Progetto X2 Air Seamless. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września https://questsport.shop/pl/i/Tabele-rozmiarow/18 Castelli polecam zawsze szczególnie z progetto x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 24 Września Autor Udostępnij Napisano 24 Września @ernorator dzięki. Co do questa to chodziło mi, że nie ma rozmiaru i nie wiadomo kiedy się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września 2 godziny temu, Eathan napisał: Teraz zerkam na Castelli Endurance 3 Niedawno mierzyłem. Szelki zamieniają się w sznurki od razu po założeniu. Jeżeli wybiorę dobry rozmiar to końcówki nogawek są zupełnie luźne na mnie. Najlepiej przymierzyć w sklepie albo zostawić sobie możliwość zwrotu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbajol Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września Castelli niestety ciśnie w klejnoty, pomimo, że progetto to fajna wkładka. Assos jest fajny, ale jak widać zdarzają się F**k-up'y, jedni bardzo zadowoleni, inni średnio. Quest z tych wymienionych to najniższa półka - miałem 3 modele na przymiarce i wykonanie, niedoróbki, jakość materiałów - odpuściłem Obecnie zastanawiam się nad ale cycling - używa ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września @Eathan zobacz na Sportano i w Decathlonie, też handlują ich odzieżą. W CR też jakieś resztki powinny być. Jeśli chodzi o rozmiar, to w razie gdybyś był pomiędzy i nie lubisz mocno trzepoczącej odzieży - bierz mniejszy, chociaż producent zaleca w takim przypadku większy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi