Mod Team sznib Napisano 19 Września Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września Jak w temacie; czy przerzutka dedykowana 11sp ma szanse poprawnie działać w napędzie 10sp? Pytam bo jest nowa Deorka pod 11sp za pół ceny Deorki 10sp, więc dobry deal, tylko nie wiem czy ogarnie? Przerzutka pod 2x, sideswing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września Kiedyś o to pytałem do roweru szosowego, ale w zasadzie odpowiedź będzie ta sama: 1. Może być ciężko z regulacją. Linia łańcucha jest taka sama? 2. Łańcuch 11s jest węższy, wiec duża szansa że 10s będzie tarł o klatkę przy większej iloąci biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września 2 godziny temu, sznib napisał: Jak w temacie; czy przerzutka dedykowana 11sp ma szanse poprawnie działać w napędzie 10sp? Pytam bo jest nowa Deorka pod 11sp za pół ceny Deorki 10sp, więc dobry deal, tylko nie wiem czy ogarnie? Przerzutka pod 2x, sideswing. Klatka przerzutek jest dopasowana szerokością do szerokości łańcucha. Więc klatka pod 11tke jest wewnętrznie węższa niż pod łańcuch 10. To oznacza że przy blacie ocierać będzie na większej ilości biegów "miękkich" a na małej tarczy korby przy większej ilości twardych. Wrzucanie i zrzucanie nie powinno być problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 19 Września Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września Tak właśnie myślałem. także sobie daruję. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września Ale przecież możesz założyć jakiś łańcuch 11 do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 19 Września Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września Napęd 10sp skompletowany na wiosnę tego roku, w tym 2 dobre łańcuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września Dla potomnych, kup drogi @sznibie tą przerzutkę i sprawdź działanie, niewielki to koszt w forumowym stanie 🫠😉 Pozdrow'er 😘 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września W szosie, z trymowaniem, by działało. Jak w mtb nie wiem choć wydaje mi się, że też powinno . Klatka przerzutki jest niby coś tam węższa (a o ile to nikt nie wie), łańcuch 10s jest jakieś 0,5mm szerszy od 11 ale i przecież kaseta 10 jest węższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września Wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 19 Września Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września Tak w sumie to przypomniało mi się że kiedyś jak zmieniałem napęd z 8sp na 9sp i zabrakło funduszy na przednią przerzutkę to pożyczyłem na chwilę od kumpla taką na 10sp, bo mu leżała, i działała ok, ale rzeczywiście łańcuch ocierał na większej ilości kombinacji przełożeń niż w dedykowanej przerzucajce. Tu by było zapewne tak samo. takze będę polował na Deorkę 6020M w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi