NerfMe Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września W maju byłem na Baraniej Górze, nie widziałem nigdzie tego znaku, zresztą nie tylko ja, bo rowerzystów dosyć dużo było tego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września @pecio: mam ładnych kilka lat doświadczenia w zawodzie ale kierunkowego nie posiadam, pieczątki nie postawię. Wczoraj znajomy bamber opowiadał, że jak dorwie gnojków co mu hulają po snopkach to nogi z dupska usunie, poleje gnojówą albo chociaż rowery przetrzyma i odda rodzicom. Zakazu skakania po snopach w sumie nie ma, więc o co mu chodzi? 🤡 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września (edytowane) Jeszcze niedawno personel jeździł na wrotkach po galeriach. To czemu by i nie rowerem? A tak na poważnie: takie pytania to dowód na to, że prawo niestety nie przewiduje każdej głupoty, która przyjdzie ludziom do głowy. A tutaj kreatywność jest nieograniczona, czego dowodzi ten wątek. Edytowane 23 Września przez leon7877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września Czasem zakaz brzmi jak zaproszenie... Ktoś zgadnie co widać na kawałku mapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września Cytat Ktoś zgadnie co widać na kawałku mapy? Kręgi w zbożu! Koszmity wylądowały (w PT-91). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września A jaka jest nagroda? 🙂 Poligon. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września @chudzinki za łatwe to było. Poligon testowy BUMARU Łabędy. Tam naprawiają czołgi i takie tam inne wozidełka. Wejście grozi śmiercią, ale płot mają strasznie dziurawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września 2 godziny temu, NerfMe napisał: W maju byłem na Baraniej Górze, nie widziałem nigdzie tego znaku, zresztą nie tylko ja, bo rowerzystów dosyć dużo było tego dnia. no jak też oczywiście głupi, ślepy i go nigdy nie widzę 😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 23 Września Udostępnij Napisano 23 Września (edytowane) U nas te kwestie rezerwatowe są durnie rozwiązane. Inna sprawa, że każdy ma to gdzieś. Te tablice na Baraniej przecież wykluczają teoretycznie nawet ruch pieszy. Dotyczy to rezerwatu jako całości a nie szlaków wyznaczonych. Skoro u nas można na legalu rowerem po szlakach to nawet formułka; " zabrania się ruchu rowerowego poza wyznaczonymi szlakami" jest kulawa. Zupełnie inaczej jest znowu jak rezerwat jest bezszlakowy to wtedy taka formułka ma zastosowanie. To nie Słowacja gdzie mają to gdzieś bo z zasady ma cię nie być poza cyklotrasą albo Czesi walną po prostu centralnie na rozpoczęciu szlaku tabliczkę z przekreślonym rowerem. U nas takie coś i tylko z jednej strony widać w Beskidach przy Miziowej pod Pilskiem. Przekreślony rower też nie jest na każdym szlaku parkowym więc również kulawo to wygląda. Edytowane 23 Września przez Tyfon79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 24 Września Udostępnij Napisano 24 Września Korzystając z okazji zapytam - od której strony najlepiej wdrapywać się rowerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Pytasz o wjazd na Baranią? Ja też się chętnie dowiem, jechałem ostatnio tak: https://www.komoot.com/tour/1588516393?ref=avs&share_token=aNToYanK26PrIpa18J06NWFnXavBk5IXe7lSWQ6z7LDx10fsdy O ile traska malownicza, o tyle bezpośrednio przed Baranią Góra było z 1,5 km prowadzenia roweru przez krzaki i haszcze. Z drugiej strony dzięki temu było krócej na pewno. Tak teraz patrzę to następnym razem bym spróbował przez schronisko na Przysłopie i Wierchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września @NerfMe, oczywiście! Zapomniałem dopisać... Krzaków nie lubimy 😀. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września (edytowane) W dniu 23.09.2024 o 15:10, Tyfon79 napisał: ...... Przekreślony rower też nie jest na każdym szlaku parkowym więc również kulawo to wygląda. A ja dlatego pytałem/się zastanawiałem podając przykład - taki znak, podobny albo taki sam jak kodeksowy B-9, oznacza ni mniej ni więcej jak zakaz jazdy na rowerze, nie jego prowadzenie czy niesienie. Edytowane 25 Września przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowe_lowe Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Taka mała ściąga pozdrawiam https://www.rowertour.com/blog/mandaty-dla-rowerzystow-w-2024?srsltid=AfmBOopMxaDu3S4H8wa2yl_yA42Vbl2aO2SEltJkM5Sid379ScU9DbEp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września Jadąc trasą jaką jechałem od Wisły na Baranią, żadnego zakazu dla rowerów nie ma. Nie, że specjalnie odwracałem wzrok, po prostu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 25 Września Udostępnij Napisano 25 Września W dniu 23.09.2024 o 13:57, Eathan napisał: Czasem zakaz brzmi jak zaproszenie... Ktoś zgadnie co widać na kawałku mapy? Poczekałbyś chwilę dłużej, to nie musiałbyś sam sobie odpowiadać Mieszkałem zaraz obok w latach 2013-14, nawet widać nazwę ulicy na tym fragmencie mapy. Aczkolwiek nie zapuszczałem się na poligon ani rowerem, ani też pieszo z wiadomych względów. A odnosząc się do właściwego tematu: to, że prawo jednoznacznie czegoś nie zabrania, nie oznacza od razu, że "wolnoć Tomku". Zwyczajna głupota i wcale nie mniejsze chamstwo to jedno, ale wjedź w kogoś na terenie takiej galerii - a już zwłaszcza w madke z bombelkiem albo babcię z torbami pełnymi jajek z promocji - to się przekonasz, jak szybko ochrona wezwie policję i jak szybko ta policja znajdzie pisiont powodów, żeby cię ukarać. Więc po co? Robienie debilnych rzeczy dla atencji lub pod pretekstem sprawdzenia "czy przepisy / służby działają" świadczy tylko i wyłącznie o debilizmie samego robiącego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi