Skocz do zawartości
  • 0

Plan na dwa tygodnie na 100km. :)

Pytanie

Napisano

Witam potrzebuje planu treningowego na dwa tygodnie, żeby zrobić 100km 😁

Jestem biegaczem.

Biegam około 50-70km tygodniowo 

Najdłuższy mój bieg to miesiąc temu 52km w górach s 2500m przewyższeń😊

Zrodził mi się w głowie pomysł żeby za dwa tygodnie zrobi sobie wyścig 100km na gravelu (limit 7,5h)

Rower nie jest mi oby, ale najdłuższy dystans jaki zrobiłem to w niedzielę 52km na spokojnie.

Ktoś coś poradzi co działać przez te dwa tygodnie?😆

Ps: wiem, że to szalony pomysł Widget span

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano (edytowane)

Jestem starym dziadem, biegam 3-4 razy mniej niż Ty, ale w wakacje miałem przynajmniej 3 wycieczki ponad 100km z żoną i z córką (najdłuższa 120). Wycieczki w większości w terenie. Więc nie jest dla Ciebie barierą wydolność, ewentualnie tyłek - jak masz dobre spodenki i siodełko to pojeździj ale tak, by sobie w tej okolicy nie uszkodzić. Krem specjalny można użyć.  W dwa tygodnie cudu nie będzie - oceń co Cię ogranicza - może kark się męczy (lekki kas bez daszka polecam), może dłonie. Ale przy Twojej formie to raczej zadek a to szybko się nie poprawia, ważne, by nie zacząć z ranami. 

Edytowane przez Wojcio
Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...