hulk14 Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września (edytowane) Wydaje mi się, że powinno to działać bez problemu, ale wolę się upewnić Mam korbę grx fc-rx800 czyli 48x31, tarcza 48 zużyła mi się po nieco ponad pół 😮 roku (i jakichś 5000-7000 km). Tarcza 48 kosztuje tylko jakieś 20-25% mniej niż cała korba 46x30 i sporo więcej niż tarcza 46. Rower w niedalekiej przyszłości ma zostać zdegradowany do roli roweru na dojazdy do pracy i wyprawówki, więc tarczy 48 i tak nie będę potrzebował. Zastanawiam się nad 2 opcjami: 1. - zakup samej tarczy 46, więc miałbym obecnie konfigurację 46x31 2. - zakup korby 46x30 (ramiona są chyba, takie same, tak? mam obecnie pomiar mocy i chciałbym go przełożyć) Czy opcja nr 1 zadziała bez problemu? bcd itd to samo, dla przerzutki chyba nie powinno mieć to większego znaczenie, w końcu to mniejsza różnica, nie? Edytowane 17 Września przez hulk14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września Korba 46x30 z 10 rzędowego grxa ma inne ramiona - bez hollowtecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 18 Września Autor Udostępnij Napisano 18 Września Ale jest też korba 11-rzędowa z serii 600 z tarczami 46x30: https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/grx-11-speed/FC-RX600-11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września FC-RX600-11 nie ma pustych ramion, inpeak nie podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi