MMPL Napisano 17 Września 2024 Napisano 17 Września 2024 (edytowane) Cześć, zastanawiam się nad zakupem jednego z tych rowerów. Będzie to mój pierwszy gravel. Do tej pory miałem okazję zrobić krótką trasę Tribanem 520. Rometem również było mi dane się przejechać. No i wiadomo, zacząłem czytać, szukać opinii itd. i finalnie zgłupiałem. Stąd moje pytanie, który z tych 2 rowerów będzie dobry na początek i dlaczego? Budżetowo mogę je kupić w podobnej do siebie cenie więc na to nie patrzę. Z tego co czytałem to Topstone ma kiepskie hamulce. Romet... nie wiem czemu ale kiedyś kojarzył mi się z szajsem, natomiast chyba poszli trochę do przodu w przeciwieństwie do Krossa i się wyrobili. W romecie jakby co stopy nie obijały mi się z tyłu Lepiej będzie wziąć Topstone i w międzyczasie go sobie upgradować czy to zły pomysł? Doradźcie proszę Edytowane 17 Września 2024 przez MMPL Cytuj
hulk14 Napisano 17 Września 2024 Napisano 17 Września 2024 (edytowane) Rower z barankiem, to nie komputer, żeby go upgrade'ować, ani nawet rower z prostą kierownicą. Zwyczajnie w świecie nie opłaca się tego robić. Bierz rometa. Albo krossa. (ewentualnie coś innego na fajnej promocji) Edytowane 17 Września 2024 przez hulk14 1 Cytuj
Mihau_ Napisano 17 Września 2024 Napisano 17 Września 2024 36 minut temu, MMPL napisał: Z tego co czytałem to Topstone ma kiepskie hamulce. On ma wszystko kiepskie, może poza ramą. 37 minut temu, MMPL napisał: Romet... nie wiem czemu ale kiedyś kojarzył mi się z szajsem, natomiast chyba poszli trochę do przodu w przeciwieństwie do Krossa i się wyrobili. Dziwne masz spostrzeżenia, takie bez oparcia w faktach. 38 minut temu, MMPL napisał: Lepiej będzie wziąć Topstone i w międzyczasie go sobie upgradować czy to zły pomysł? W przypadku rowerowych zakupów lepiej raz a porządnie unikając niepotrzebnych, pośrednich wydatków. W zależności od potrzeb albo ten boreas albo aspre 2, kellys soot 50, Kross esker 5/6 1 Cytuj
grzesiowu Napisano 17 Września 2024 Napisano 17 Września 2024 Kup coś taniego na pierwszy sezon nie zagłębiaj się w testy recenzje etc bo 90% tego bleblania jest robione za hajs, datki etc To że ci się fajnie pojeździło dzień na testówce to nie znaczy że rower z baranem jest dobrym wyborem; gadanie że grawel jest dla każdego i jest rowerem do wszystkiego to maketingowa mnipulacja. Napisz gdzie chcesz jeździć - jakie nawierzchnie jaki region Polski Cytuj
Mihau_ Napisano 17 Września 2024 Napisano 17 Września 2024 Cytat Kup coś taniego na pierwszy sezon nie zagłębiaj się w testy recenzje etc bo 90% tego bleblania jest robione za hajs, datki etc Genialna rada w przypadku kiedy byle jaki gravel kosztuje 3,5 a sensowny, którego nie będzie potrzeby wymieniać po sezonie w okolicy 5 1 Cytuj
KSikorski Napisano 17 Września 2024 Napisano 17 Września 2024 Robiłem przegląd rynku dla znajomego ostatnio. Romet aspre 2 za 4999zł brutto to wg mnie absolutny killer rynku i nie ma sensu kupować czegokolwiek poniżej, bo finalnie wyjdzie drożej i gorzej, tyle że wydatki rozłożą się na kilka miesięcy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi