MMPL Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września (edytowane) Cześć, zastanawiam się nad zakupem jednego z tych rowerów. Będzie to mój pierwszy gravel. Do tej pory miałem okazję zrobić krótką trasę Tribanem 520. Rometem również było mi dane się przejechać. No i wiadomo, zacząłem czytać, szukać opinii itd. i finalnie zgłupiałem. Stąd moje pytanie, który z tych 2 rowerów będzie dobry na początek i dlaczego? Budżetowo mogę je kupić w podobnej do siebie cenie więc na to nie patrzę. Z tego co czytałem to Topstone ma kiepskie hamulce. Romet... nie wiem czemu ale kiedyś kojarzył mi się z szajsem, natomiast chyba poszli trochę do przodu w przeciwieństwie do Krossa i się wyrobili. W romecie jakby co stopy nie obijały mi się z tyłu Lepiej będzie wziąć Topstone i w międzyczasie go sobie upgradować czy to zły pomysł? Doradźcie proszę Edytowane 17 Września przez MMPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września (edytowane) Rower z barankiem, to nie komputer, żeby go upgrade'ować, ani nawet rower z prostą kierownicą. Zwyczajnie w świecie nie opłaca się tego robić. Bierz rometa. Albo krossa. (ewentualnie coś innego na fajnej promocji) Edytowane 17 Września przez hulk14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellic Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września Felt Breed 30 GRX na Merlin Cycles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września 36 minut temu, MMPL napisał: Z tego co czytałem to Topstone ma kiepskie hamulce. On ma wszystko kiepskie, może poza ramą. 37 minut temu, MMPL napisał: Romet... nie wiem czemu ale kiedyś kojarzył mi się z szajsem, natomiast chyba poszli trochę do przodu w przeciwieństwie do Krossa i się wyrobili. Dziwne masz spostrzeżenia, takie bez oparcia w faktach. 38 minut temu, MMPL napisał: Lepiej będzie wziąć Topstone i w międzyczasie go sobie upgradować czy to zły pomysł? W przypadku rowerowych zakupów lepiej raz a porządnie unikając niepotrzebnych, pośrednich wydatków. W zależności od potrzeb albo ten boreas albo aspre 2, kellys soot 50, Kross esker 5/6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września Kup coś taniego na pierwszy sezon nie zagłębiaj się w testy recenzje etc bo 90% tego bleblania jest robione za hajs, datki etc To że ci się fajnie pojeździło dzień na testówce to nie znaczy że rower z baranem jest dobrym wyborem; gadanie że grawel jest dla każdego i jest rowerem do wszystkiego to maketingowa mnipulacja. Napisz gdzie chcesz jeździć - jakie nawierzchnie jaki region Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września Cytat Kup coś taniego na pierwszy sezon nie zagłębiaj się w testy recenzje etc bo 90% tego bleblania jest robione za hajs, datki etc Genialna rada w przypadku kiedy byle jaki gravel kosztuje 3,5 a sensowny, którego nie będzie potrzeby wymieniać po sezonie w okolicy 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września Robiłem przegląd rynku dla znajomego ostatnio. Romet aspre 2 za 4999zł brutto to wg mnie absolutny killer rynku i nie ma sensu kupować czegokolwiek poniżej, bo finalnie wyjdzie drożej i gorzej, tyle że wydatki rozłożą się na kilka miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi