Skocz do zawartości

[Wybór/Gravel/5500zł] Cannondale Topstone 4 vs Romet Boreas 2

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, zastanawiam się nad zakupem jednego z tych rowerów. Będzie to mój pierwszy gravel. Do tej pory miałem okazję zrobić krótką trasę Tribanem 520. Rometem również było mi dane się przejechać. No i wiadomo, zacząłem czytać, szukać opinii itd. i finalnie zgłupiałem. Stąd moje pytanie, który z tych 2 rowerów będzie dobry na początek i dlaczego? Budżetowo mogę je kupić w podobnej do siebie cenie więc na to nie patrzę.

Z tego co czytałem to Topstone ma kiepskie hamulce. Romet... nie wiem czemu ale kiedyś kojarzył mi się z szajsem, natomiast chyba poszli trochę do przodu w przeciwieństwie do Krossa i się wyrobili. W romecie jakby co stopy nie obijały mi się z tyłu :) Lepiej będzie wziąć Topstone i w międzyczasie go sobie upgradować czy to zły pomysł? Doradźcie proszę :D

Edytowane przez MMPL

Rower z barankiem, to nie komputer, żeby go upgrade'ować, ani nawet rower z prostą kierownicą.

Zwyczajnie w świecie nie opłaca się tego robić.

Bierz rometa. Albo krossa. (ewentualnie coś innego na fajnej promocji)

Edytowane przez hulk14
  • +1 pomógł 1

36 minut temu, MMPL napisał:

Z tego co czytałem to Topstone ma kiepskie hamulce.

On ma wszystko kiepskie, może poza ramą.

37 minut temu, MMPL napisał:

Romet... nie wiem czemu ale kiedyś kojarzył mi się z szajsem, natomiast chyba poszli trochę do przodu w przeciwieństwie do Krossa i się wyrobili.

Dziwne masz spostrzeżenia, takie bez oparcia w faktach.

38 minut temu, MMPL napisał:

Lepiej będzie wziąć Topstone i w międzyczasie go sobie upgradować czy to zły pomysł?

W przypadku rowerowych zakupów lepiej raz a porządnie unikając niepotrzebnych, pośrednich wydatków.

W zależności od potrzeb albo ten boreas albo aspre 2, kellys soot 50, Kross esker 5/6

• +1 pomógł 1

Kup coś taniego na pierwszy sezon nie zagłębiaj się w testy recenzje etc bo 90% tego bleblania jest robione za hajs, datki etc

To że ci się fajnie pojeździło dzień na testówce to nie znaczy że rower z baranem jest dobrym wyborem; gadanie że grawel jest dla każdego i jest rowerem do wszystkiego to maketingowa mnipulacja.

Napisz gdzie chcesz jeździć - jakie nawierzchnie jaki region Polski

Cytat

Kup coś taniego na pierwszy sezon nie zagłębiaj się w testy recenzje etc bo 90% tego bleblania jest robione za hajs, datki etc

Genialna rada w przypadku kiedy byle jaki gravel kosztuje 3,5 a sensowny, którego nie będzie potrzeby wymieniać po sezonie w okolicy 5

• +1 pomógł 1