Iceman1982 Napisano 16 Września Udostępnij Napisano 16 Września Witam, Upatrzyłem sobie nowy rower Marin DSX FS. Niestety obecność w sklepie zweryfikowała wybór - rama XL jest za mała dla wzrostu 191cm. Jaki inny rower w podobnej cenie można kupić ale aby miał większą ramę? Sprzedawca oczywiście polecał Marin Four Corners 2 ale cena 2k wyższa i kierownica nie jest płaska. Szukam roweru do jazdy po mięscie i delikatne szutry/las, czasem dłuższe wypady turystyczne. Płaska kierownica, amortyzator z przodu i duża rama. Gravelowa kierownica raczej odpada. Teraz mam dwa rowery: Romet INZAI - do miasta ale cięzkie koło tylne przez Alfine, wąska kierownica - dobry na krótkie dojazdy ale idzie na sprzedaż. Qube ACID z ramą XL - lekki, za grube opony i rama dość krótka. Dobre podzespoły. Ten zostanie dla syna. Co możecie polecić? Na co zwrócić uwage? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 16 Września Udostępnij Napisano 16 Września Cytat Niestety obecność w sklepie zweryfikowała wybór - rama XL jest za mała dla wzrostu 191cm. Hmmm wątpię, 643,6 poziomej....to raczej twoje subiektywne odczucie, że jest za mała, szczególnie, że 191 to nie jakiś wybitnie wysoki człowiek. Mostek sobie trzeba wrzucić dłuższy i tyle. Nie kupisz roweru tego typu z dłuższą ramą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iceman1982 Napisano 17 Września Autor Udostępnij Napisano 17 Września Hmm... Usiadłem, ustawiłęm wysokość (musiałem wysunąć sztycę na max co nie jest chyba zalecane - ważę 110kg) i jakoś blisko mi było do kiery. Tak, to subiektywne uczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak56 Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września Jaka masz długość wewnętrzną nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi