grzegorzkangaroo Napisano 15 Września 2024 Napisano 15 Września 2024 Dzień dobry wszystkim! Moje pytanie jest następujące: Na co można zamienić claris r2000 klamkomanetki? jakie. Dlaczego chce zmienić? szybko się psują, nie odbijają, kultura pracy jest słaba. Kompatybilność z: 2x8: Claris FD-R2000 x Shimano Claris RD R2000. Tu akurat nic nie chce zmieniać jest tanie i dobre. przerzutka tył przód zero problemów, oprócz zużywania. Tylko te klamkomanetki moim zdaniem są jedną wielką porażką. Z gory dziękuje Cytuj
Krypto.Szosowiec Napisano 16 Września 2024 Napisano 16 Września 2024 Na nic nie możesz zmienić. Właśnie dlatego kupno roweru z grupą Claris/ Sora nieco mija się z celem. Natomiast ja miałem te manetki przez chyba dwa lata, zrobiłem z nimi z 5k km i uważam że są bardzo dobre, a przeskok na Tiagra 4700 wcale wiele nie zmienił. Co dokładnie Ci nie odbija i co się psuje? 1 Cytuj
Mihau_ Napisano 16 Września 2024 Napisano 16 Września 2024 7 godzin temu, grzegorzkangaroo napisał: nie odbijają, kultura pracy jest słaba. Wsadź sobie dobre linki, dobre pancerze i poprowadź wszystko bez większych załamań 1 Cytuj
grzegorzkangaroo Napisano 19 Września 2024 Autor Napisano 19 Września 2024 W dniu 16.09.2024 o 06:35, Krypto.Szosowiec napisał: Na nic nie możesz zmienić. Właśnie dlatego kupno roweru z grupą Claris/ Sora nieco mija się z celem. Natomiast ja miałem te manetki przez chyba dwa lata, zrobiłem z nimi z 5k km i uważam że są bardzo dobre, a przeskok na Tiagra 4700 wcale wiele nie zmienił. Co dokładnie Ci nie odbija i co się psuje? nie odbijała spręzyna po biegu i pseudoserwis powiedział że tylko wymiana klamkomanetki. Ja mysle ze sprytny i dobry majster by to ogarnąl bez wymiany. Była to moja ostatnia wizyta w serwisie rowerowym teraz wszystko robię sam. Hamulce sam sobie zmieniłem i wyregulowałem i działają 2x lepiej niż fabryczne shimano. Ta manetka jest straszna nawet nowa nie chodzi cud miód jak u mojego znajomego. na aliexpress znalazłem taką micronew gdzie nie robisz ruchów na bok tylko wciskasz wyższa niższa i elo. Czy taka manetka byłaby ok do mojego 2x8? W dniu 16.09.2024 o 06:35, Krypto.Szosowiec napisał: Na nic nie możesz zmienić. Właśnie dlatego kupno roweru z grupą Claris/ Sora nieco mija się z celem. Natomiast ja miałem te manetki przez chyba dwa lata, zrobiłem z nimi z 5k km i uważam że są bardzo dobre, a przeskok na Tiagra 4700 wcale wiele nie zmienił. Co dokładnie Ci nie odbija i co się psuje? np. wrzucam 3 potem 4,5 bieg i już nie mogę zrzucić bo wystaje taki metalowy element i jak go przepcham ręcznie ręką to mogę zmienić bieg Cytuj
wolek Napisano 19 Września 2024 Napisano 19 Września 2024 Sprawdziłeś jak zachowuje się ze ściągniętą gumą? U mnie rozciągnięta guma która się przesuwała była problemem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi