Skocz do zawartości

[wieszak] ścienny wieszak elektryczny

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

z racji tego ze mam sufit na 330cm chciałem kupić jakiś wieszak na rower(y) który by podjeżdżał do góry i robił miejsce w pokoju. Najlepiej to jakby jeszcze rower kładł rower na płasko jak tutaj https://flat-bike-lift.com. Szukałem ale nic nie znalazłem na razie. Mam nadzieje że nie skończę z DIY 😅. Może ktoś tu na forum zajmuje się takimi zamówieniami specjalnymi jako hobby?

"Może ktoś tu na forum zajmuje się takimi zamówieniami specjalnymi jako hobby?"

Tak się składa, że zajmuje ;)

Co prawda na razie nie mam czasu i pomysłu, a na zimę miałem w planie projekt elektrycznego stojaka / podnośnika serwisowego, ale może zmienię plany 😛

Trzeba, by znaleźć wykonawcę, bo projekt to nie problem.

Mam w okolicy speca, który robi nam rowerowe stojaki ekspozycyjne na sklep, więc tu też by podołał, a kogoś kto ogarnie część elektryczną też mam.

Pytanie tylko ile będziesz w stanie za to zapłacić jeżeli miałby to być indywidualny projekt, a nie produkcja masowa.

No chyba, że pod spodem posypie się grad komentarzy z chętnymi na zakup, to koszt produkcji będzie mniejszy :D

Dopiero teraz zerknąłem jak działa ten wieszak z linku i powiem, że te 349€ to jest dobra cena jak za taki patent.

Szczerze taniej, aby to było zrobione dobrze i jeszcze na prąd, to się tego zrobić nie da. Zwłaszcza, jeżeli miałoby to być zlecenie indywidualne.

A patent na tych siłownikach całkiem ciekawy. Jak nie znajdziesz tańszej alternatywy to wydaje mi się, że to i tak warte tej kwoty.

A żeby było bardzo tanio, o ile masz pusty kawałek ściany, to wieszak za pedał i jakieś podpory pod kołami:

DSC6835.jpg