WojtasTaba Napisano 14 Września Udostępnij Napisano 14 Września (edytowane) Czyść! Mam kilka par tych butów, prawie że na cały rok - od takich przewiewnych, poprzez jesienne, aż do lekko ocieplanych w gładkiej skórze. Rower uniwersalne MTB (nie do końca, ale tak będzie łatwiej przedstawić mój sposób użytkowania). Poważnie rozważam opcję jazdy na codzień i rekreacyjnie w Vansach, a jazdę w lesie na Freeride Pro. Nie wiem jak spisują się Vansy na napinach. Zakładam, że powinny całkiem dobrze i chyba nie powinny się szybko tyrać podeszwy, ale trochę strzelam. A zależy mi by nadmiernie ich nie zniszczyć, bo wszystkie te buty to prezenty (😅), a jestem bardzo sentymentalny. Z drugiej strony jak by się jeździło na Freeride Pro na platfirmach z nylonowymi pinami? W jakie platformy Waszym zdaniem iść? Poproszę o sugestie :)) Edytowane 14 Września przez WojtasTaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 14 Września Udostępnij Napisano 14 Września (edytowane) Dartmoor Candy. Freeridery trzymają dobrze nawet na nylonowych pinach. Edytowane 14 Września przez keltu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasTaba Napisano 14 Września Autor Udostępnij Napisano 14 Września (edytowane) Właśnie w jednej z zakładek szczują mnie Candy Pro, które poważnie rozważam 😊 Edytowane 14 Września przez WojtasTaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 15 Września Udostępnij Napisano 15 Września Jak tam uważasz ja nie mam jakoś parcia na maszynówki, podstawowe Candy na kulkach śmigają mi obecnie 2 sezon bez zaglądania do środka i kręcą się ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasTaba Napisano 15 Września Autor Udostępnij Napisano 15 Września Nie no, radę dałeś chyba dobrą, bo sam właśnie mocno nad nimi się zastanawiam! Tylko że bardziej pochylam się nad wersją Pro tych pedałów właśnie ze względu na maszynówki (całe rowerowe życie na kulkach i chciałbym coś nowego) i Pro podobno znacznie lepiej trzymają jak są mokre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 15 Września Mod Team Udostępnij Napisano 15 Września Też jeżdżę na pedałach nylonowych z takimi też pinami, ze względu na to że nie niszczą butów. Miałem Candy i były ok. Teraz mam Face Face Ride i trzymają sporo lepiej. Buty też FR Pro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasTaba Napisano 15 Września Autor Udostępnij Napisano 15 Września (edytowane) Też im się przyglądałem, ale są troszkę węższe od Candy wersji Pro, a przy wzroście 183, 75kg i wyjątkowo grubych stopach jak na mój zwrost i wagę chyba lepiej będzie wziąć coś 105+. Nie jestem wagoholikiem, ale są też trochę lżejsze co cieszy :)) Edytowane 15 Września przez WojtasTaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi