Skocz do zawartości

[3000-4000zl] Crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Bike discount to na pewno nie jest wałek, bardzo znany i lubiany sklep, możesz śmiało robić tam zakupy. Z dwoma pierwszymi nie miałem do czynienia.

Co do pytania, to: TAK, w Niemczech, czy innych krajach europejskich często można dużo taniej kupić rowery i części rowerowe niż u nas.

Edytowane przez NerfMe
  • +1 pomógł 1

20 godzin temu, jarek92 napisał:

A z tych 3 który wybrać? 

A dlaczego z tych 3?

Jeśli byś zamawiał na Bike discount to trochę naginając budżet zamiast Cube Nature ONE black´n´black weź Cube Nulane Pro fireorange´n´black https://www.bike-discount.de/en/cube-nulane-pro-fireorange-n-black

Zamiast 15 kg kloca masz 11 kg rower. Zamiast sprężynowego pseudo amortyzatora masz karbonowy widelec. Bardzo dobry napęd i w tej cenie kupisz rower ze sztywnymi osiami!

Cube Nulane Pro ma wady - malowanie jest przekozackie i będziesz musiał bardzo roweru pilnować  :)

Edytowane przez Jendrass

Cytat

(tzn zmienione na gorsze )? 

Ciężko znaleźć gorsze🙃500 ojro to uczciwa cena ale trzeba się liczyć z tym, że to jest naprawdę podstawowy model na podstawowych częściach. Jedyny plus, że ci nic raczej nie odpadnie podczas jazdy w odróżnieniu do jakiegoś chińczyka z supermarketu

A jeżeli chodzi o tytułowe "3000-4000" to zdecydowanie najlepszym wyborem w takim budżecie jest https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-920-sram-nx/_/R-p-352473

• +1 pomógł 1

Tak wiem ,że riverside super bo już e pierwszym temacie go polecili i czytałem o nim. Ale teraz jestem w Niemczech I znalazłem tego za 500e, jest on w sumie o połowę tańszy. I mocno się zastanawiam czy go nie kupic . To w sumie pierwszy rower od x czasu... 

Jeśli uważasz, że lepiej kupić lokalnie słabszy sprzęt ze względu na niską cenę to oczywiście bierz. Utarły się jednak bardzo podstawne zasady wybierania roweru w kontekście budowy, osprzętu i geometrii. Np. ciężko polecić sprężynowy amor, który tam jest. Gdyby to był ROAM 1, to zeupełnie inna śpiewka. Bardzo polecany tutaj rower.
No ale ten ROAM 2 też pojedzie, tylko szkoda byłoby mi na niego kasy, nawet myśląc że jest po przecenie. To moży być ok rower dla kogoś kto praktycznie nie miał styczności z rowerami. Rower dojedzie, nie rozpadnie się, hamulce tarczowe hydrauliczne, korba niekwadrat, sztyca D-Fuse, siodło podobno dla niektórych potrafi być w miarę wygodne, chwyty z płetwą, amortyzator - istnieje tu, pedały w zestawie. Nie wiem jak teraz te przerzutki Acery, czy po ustawieniu nie rozjeżdzają się. Ktoś musiałby się wypowiedzieć o nich.

Edytowane przez WojtasTaba