Kapszel Napisano 14 Września Udostępnij Napisano 14 Września Witam, stary rower czy do takiej piasty mogle założyć przerzutkę shimano nexus3 ? jak to przerobić bo stara jest na łańcuchu https://ibb.co/7rNvgzv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 14 Września Udostępnij Napisano 14 Września Nexus jest piastą, nie przerzutką. Wymiana na nexusa polega na wyrzuceniu starej piasty i wstawieniu nowej, wraz z sterowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapszel Napisano 14 Września Autor Udostępnij Napisano 14 Września Wybaz trochę laik jestem, mam manetke zmiany biegów shimano nexus 3 biegowa, stara tez byla 3 biegowa. wyżej w linku zdjecie, da sie yo jakos przerobić bez wymiany piasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 14 Września Udostępnij Napisano 14 Września Ale gdzie leży problem i co chcesz osiągnąć? Czy chodzi o to, że chcesz sterować manetką Nexus 3 zmianą biegów w obecnej piaście? Stara manetka uległa uszkodzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapszel Napisano 14 Września Autor Udostępnij Napisano 14 Września Tak dokładnie, rower stał x lat, manetka biegów była cala polamana, 33 minuty temu, marvelo napisał: Ale gdzie leży problem i co chcesz osiągnąć? Czy chodzi o to, że chcesz sterować manetką Nexus 3 zmianą biegów w obecnej piaście? Stara manetka uległa uszkodzeniu? po przegladaniu neta wnioskuje ze to piasta sachs 3, tylko teraz pytanie czy w jakikolwiek sposób moge to przerobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 16 Września Udostępnij Napisano 16 Września (edytowane) Nie próbowałem, ale czytałem, że manetki Nexus 3 ciągną podobną długość linki jak manetki do obsługi piast Sachs/Sram 3. W końcu to tylko trzy pozycje. Jeśli środkową ustawisz odpowiednio, to na skrajnych, nawet jeśli linka będzie trochę luźna lub nieco bardziej napięta, piasta może działać poprawnie. Dedykowane manetki do piast Sram/Sachs da się jeszcze kupić (np. tu: MANETKA CYNGLOWA SACHS/SRAM T3 ZAMIENNIK STURMEY ARCHER (e-bmx.pl)), ale jeśli masz manetkę Nexus 3 pod ręką, to warto najpierw spróbować z nią. Musisz podpiąć linkę pod element łączący z łańcuszkiem i próbować to ustawić tak, by wchodziły wszystkie biegi. Edytowane 16 Września przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi